Nyhet: Vilka är de 10 bäst betalda fotbollsspelare

Top 10 bäst betalda fotbollsspelare

Här kommer vi lista de 10 bäst betalda fotbollsspelare som fortfarande är aktiva i sina respektive klubblag. Listan finns här nedan.

Vilken fotbollspelare tjänar mest i världen?

Lönerna för de bästa fotbollsspelarna fortsätter att stiga exponentiellt.

Dessa fotbollsspelare är bland de tio högst betalda fotbollsspelarna i spelet och tjänar stora summor pengar från sina respektive lag. Vi har sett hur listan förändras, och med Ronaldos nya kontrakt är han den bäst betalda spelaren i fotboll, medan Lionel Messi kommer på tredje plats.

Notera att alla summor är i Euro €

Det finns många nya ansikten som de högst betalda spelarna i fotboll. Denna lista inkluderar en kombination av unga och erfarna spelare som för närvarande är de högst betalda spelarna inom fotbollen. Låt oss titta på listan nedan.

10. Kevin De Bruyne – 25M€/år

Kevin De Bruyne

Manchester City-mittfältaren tjänar mycket pengar och rankas som den tionde högst betalda spelaren inom fotbollen. Även om hans inkomster inte bara kommer från Manchester City, marknadsför spelaren ett antal stora företag, inklusive Nike, Wow Hydrate, Credit Karma och Therabody. Kevin de Bruyne får 25 miljoner euro varje år från Manchester City och 25 miljoner från sponsring.

9. Eden Hazard – 27M€/år

Eden Hazard Belgium

Hazard har varit en överflödig spelare sedan sin övergång från Chelsea, och den svaga formen har varit besvikande för Belgien. Men spelaren kompenserar mer än väl för det med sina enorma inkomster från klubben, då Hazard tjänar totalt 27 miljoner euro per år när han spelar för Real Madrid. Och spelarens inkomster utanför planen är också lockande, med fyra miljoner dollar, då han också är på omslaget till FIFA 20.

8. Robert Lewandowski – 27M€/år

Lewandowski best paid Bayern Munchen

Efter att ha lämnat Bayern München 2022 har den polska anfallaren haft en produktiv säsong i Barcelona. Men spelaren har hållit sig trogen sin form, då han toppar listan över flest mål i La Liga, och av den anledningen anses han vara en stor anfallare i Europa. Precis som vilket lag som helst skulle vilja ha, var Barcelona tvungna att betala 45 miljoner euro för att uppfylla Bayerns förväntningar. Den 34-årige spelaren tjänar en betydande summa pengar från klubbar och sponsring. Med 27 miljoner från Barcelona och åtta sponsringar för Nike, samt sin egen klädkollektion, RL9.

7. Andres Iniesta – 31M/år

Iniesta barcelona bäst betald

Iniesta, en av de finaste mittfältarna, har sedan länge lämnat Barcelona, men spelaren fortsätter att tjäna pengar från sitt nuvarande lag, Vissel Kobe. Iniesta, 38 år gammal, är den äldsta spelaren på listan och tjänar 31 miljoner dollar per år för sitt kinesiska lag. Medan fem miljoner dollar har genererats från sponsringar, har fotbollsspelaren också startat sitt eget klädföretag, Capitten.

6. Erling Haaland – 35M€/år

Erling Haaland Manchester City

Den 22-årige spelaren har varit ostoppbar denna säsong i sitt nya lag, och med mål under säsongen 2022/23 är Haaland på gränsen till att slå många Premier League-rekord. Men alla dessa ansträngningar har lönat sig, då Haaland nu är en av de högst betalda spelarna inom fotbollen för första gången. Den tidigare Dortmund-stjärnan tjänar 35 miljoner euro per år från sina klubbar och han tjänar fyra miljoner euro genom partnerskap med Hyperice, Samsung och Viaplay. Enligt rykten är han på väg att skriva på ett annat varumärkesavtal värt 18 miljoner dollar.

5. Mohammed Salah – 35M€/år

Mohammed Salah Liverpool

Salah är den sjätte bäst betalda fotbollsspelaren och tjänar 35 miljoner dollar per år som spelare i Liverpool. Salah har vunnit allt i Liverpool och förlängde även sitt kontrakt i somras med en stor löneökning. Han tjänar också mycket pengar från varumärkessponsringar och är en av Adidas toppidrottare, och tjänar 18 miljoner på att marknadsföra företaget.

4. Neymar – 37M€/år

Neymar best paid PSG

Det förväntades att Neymar skulle tjäna stora summor efter att ha gått med i PSG 2017 för en världsrekordkostnad på 263 miljoner dollar. Den brasilianska spelaren har gjort bra ifrån sig för klubben och tjänar 37 miljoner euro per år i PSG-tröjan, vilket gör honom till den fjärde högst betalda inom fotbollen. Medan den 30-åriga spelaren ofta marknadsför många kända produkter, tjänar han ytterligare 32 miljoner utanför planen. En av de mest förmögna fotbollsspelarna.

3. Lionel Messi – 41M€/år

Inter Miami FC Messi MLS

Lionel Messi anslöt sig till PSG genom en fri transfer efter sin överraskande avsked från Barcelona och blev en av klubbens största inkomsttagare tillsammans med Mbappe och Neymar. Messis årliga ersättning är 41 miljoner euro, men det är inte allt. Den 35-åriga spelaren tjänar 48 miljoner dollar genom att marknadsföra stora produkter som klockor, läskedrycker, telekommunikation, sportkläder, sportdrycker, öl, datorspel, en oljestat och chips.

2. Kylian Mbappe – 63M€/år

Kylian Mbappe PSG

Det krävdes extra ansträngning från PSG för att övertyga den 23-åriga spelaren att fortsätta i klubben, vilket resulterade i ett nytt lukrativt avtal värt en miljon euro per vecka för den franska mittfältaren. Innan Ronaldos avresa till Al-Nassr hade den unge spelaren passerat Lionel Messi och Cristiano Ronaldo som den bäst betalda fotbollsspelaren. Den 2018 års världsmästare tjänar 62 miljoner euro per år som PSG-spelare och 20 miljoner euro från sponsring.

1. Cristiano Ronaldo – 214M€/år

Cristiano Ronaldo best paid soccer player

Cristiano Ronaldo har blivit landets rikaste fotbollsspelare med sin övergång till saudiska klubben Al-Nassr, med ett lukrativt kontrakt som gör att han kan tjäna 177 miljoner varje år som Al-Nassr-spelare, och detta är bara hans klubbkompensation. Ronaldo har sitt eget klädmärke och parfymföretag som heter CR7, samt samarbeten som betalar honom 60 miljoner dollar, vilket gör honom till världens rikaste fotbollsspelare och idrottare.

Speltips på spelare:

Det finns ofta uppe speltips här på Speltipsproffs där man kan spela på alla möjliga saker om alla dessa spelare. Exempelvis antal mål, assists eller kort dom tar på sig under matchen.

Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.