Speltips: SHL-match – Skellefteå vs Modo 14/9

Skellefteå - modo-shl-speltips

Återkomsten till SHL

Efter många långa år i HockeyAllsvenskan är det anrika Modo äntligen tillbaka i den svenska hockeyns finrum. Deras första möte i årets säsong är ingen promenad i parken då de ställs mot fjolårsfinalisterna Skellefteå. Att ta med sig poäng hem till Örnsköldsvik kommer inte att bli en enkel uppgift.

Skellefteås stabila trupp

Man har lyckats behålla större delen av sin trupp från förra säsongen, då de nådde final. Det gör dem till en stark kandidat i kampen om årets SM-titel. Med näst minst antal insläppta mål i grundserien förra säsongen och en obruten defensiv, kan Skellefteås backlinje betraktas som en av de bästa i ligan, särskilt med tanke på att Växjö förlorat sina två stora backstjärnor.

Skellefteå - modo-shl-speltips

Offensiva förändringar

Offensivt har det skett några förändringar med nyförvärv som Oscar Lindberg och Martin Dzierkals. Dessa värvningar har stärkt laget. Det största avbräcket är förlusten av den karismatiske ledaren Joakim Lindström, som har avslutat sin karriär. Sammantaget har man en mycket stark trupp som är i stort sett oförändrad sedan förra säsongen.

Starka som hemmafavoriter

Man var det starkaste hemmalaget i SHL förra säsongen, och mot en nykomling betraktas de som klara favoriter i torsdagens match.

Modos utmaningar

Modo kommer att gå in i säsongen med målet att hålla sig kvar och etablera sig i SHL igen. Det har varit många år av arbete för att bygga en konkurrenskraftig trupp, och nu måste de bevisa att de kan klara sig mot tuffare motstånd.

Bekymmer på defensiven och unga talanger

En av besökarnas största utmaningar är deras defensiv, där det finns potential bland unga spelare, men de är fortfarande oprövade. På forwardsidan saknas stora namn, men truppen är relativt balanserad och har potential att hålla sig kvar i SHL om de hittar sitt spel.

Ny målvakt i rampljuset

Mycket kommer att hänga på målvakten Lassi Lehtinen, en intressant värvning från finska TPS. Han kommer sannolikt att ställas på prov i sin första match, som är en tuff bortamatch mot Skellefteå.

Speltips och odds

Spelet på den raka ettan har låga odds, men du kan överväga att kombinera en seger med ett spel på Modo under 3.5 mål i matchen, vilket ger dig odds på 1.68 gånger pengarna hos Nordic Bet. Med Skellefteås starka försvar förväntas det inte vara målrikt. Lycka till med ditt spel!


Få 500 kr gratisspel på LeoVegas

LeoVegas Banner bonus
Speldetaljer
Odds: 1.68
Skellefteå - MoDo
Sverige - SHL
2023-09-14 19:00
Speltips: Skellefteå Vinst + MoDo under 3.5 mål
Stake: 2 Units
Status: Vinst
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.