Speltips Premier League: Sheffield United – Manchester City 27/8

Sheffield United - Manchester City Speltips Premier League

På söndag är det återigen dags för en match mellan topplaget och bottenlaget i Premier League. Sheffield United tar emot Manchester City. Sheffield avancerade till PL inför den här säsongen, men har redan upplevt två förluster på två matcher. Manchester City å andra sidan har vunnit båda sina matcher och Supercupen mot Sevilla. Känslan är att det här kommer att bli en överkörning.

Sheffield United har det svårt

Sheffield har förlorat båda sina matcher i Premier League. Hemma blev de besegrade med 0-1 av Crystal Palace, och borta mot Nottingham Forest förlorade de med 2-1. I båda matcherna var de underlägsna sina motståndare och kunde ha förlorat med mer än ett måls marginal. Sheffield kan ha upp till 10 spelare borta och har förlorat en viktig spelare i Sander Berge till Burnley.

City fortsätter att vara City

City har vunnit båda sina matcher i Premier League och Supercupen mot Sevilla. Precis som under många tidigare säsonger har de fått en lite trög start och några skador. Men det har inte hindrat dem från att få de resultat de behöver. De saknar endast Kevin De Bruyne och John Stones till den här matchen. Dessutom har inte Erling Haaland gjort mål på de senaste 2 matcherna, så han vill nog göra mål igen så snart som möjligt. En match mot ett nyuppflyttat lag är perfekt för att göra det.

Sheffield United - Manchester City Speltips Premier League

xG och xGA-jämförelse

Båda lagen har spelat 2 matcher, en hemma och en borta. Siffrorna nedan visar att Sheffield har svårt att göra mål, medan City fortsätter den goda formen från förra säsongen, även om de inte har spelat på topp ännu.

Sheffield har i genomsnitt gjort under 1 mål per match, medan City har gjort i genomsnitt 2 mål. City har ännu inte släppt in några mål, och med återkomsten av Ruben Dias från skada och ankomsten av Filip Gvardiol blir det ännu svårare för Sheffield att göra mål. Senaste matchen mot Newcastle slutade 1-0 utan att Haaland gjorde mål. Dessutom har de ännu ingen Champions League att tänka på, så City kommer att köra på mot ett Sheffield-lag av Championship-kvalitet. Haaland kommer nog vilja göra 1, 2 och kanske till och med 3 mål på söndag också.

Speltips som vi kommer fokusera på

Det blir spännande att se hur matchen utvecklar sig, men med tanke på lagen form och kvalitet förväntar jag mig att City kommer att dominera och ta en bekväm seger. Fotboll är dock en oberäknelig sport, och allt kan hända på planen, så vi får se vad som händer på söndag.

Bethard Sport bonus 980x240
Speldetaljer
Odds: 1.90
Sheffield United - Manchester City
England - Premier League
2023-08-27 15:00
Speltips: Manchester City -2 Asian Handicap
Stake: 5 Units
Status: Förlust
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.