Speltips Premier League: Manchester City – Tottenham 03/12

Manchester city - tottenham premier league

De hoppas på att hitta en väg tillbaka till toppen av Premier League-tabellen kommer Manchester City att välkomna Tottenham till Etihad på söndag eftermiddag.

Manchester City – Matchinfo

Vi börjar med värdarna! Efter att ha gjort en imponerande comeback i Champions League tidigare under veckan och säkrat en spännande 3-2-seger på Etihad mot RB Leipzig, har Manchester City enkelt avancerat till slutspelen av utslagningsomgången. Genom att göra verklig historia förra säsongen blev de det första engelska laget sedan 1999 att krönas som trippelmästare. Pep Guardiolas män kommer att förstå vikten av att göra en nationellt avtryck här. Efter att ha tappat poäng mot Liverpool och Chelsea på vardera sidan av novemberpausen har City även förlorat sin position i toppen av Premier League-tabellen.

Ändå anses de fortfarande vara en stark kandidat att försvara både sina nationella och europeiska titlar den här säsongen. Den före detta tränaren för Barcelona kommer att vara entusiastisk över sitt lags imponerande facit på Etihad. Trots att de till slut nöjde sig med en 1-1-oavgjord mot Liverpool förra helgen har City inte lidit en enda förlust på den blåa sidan av Manchester under de senaste 12 månaderna.

Manchester City - Tottenham prediction

Tottenham – Matchinfo

Vad gäller gästerna har Tottenham möjligen startat säsongen 2023/24 starkt, men de har till stor del kraschat tillbaka till verkligheten. Efter att ha återvänt från novemberpausen med en verklig kollaps på hemmaplan, där de förlorade med 2-1 mot Aston Villa, känns Ange Postecoglous män som ett lag som behöver en nytändning. Inför den två veckor långa pausen led de en chockartad 2-1-förlust borta mot Wolves, och den före detta Celtic-tränaren har sett sitt lag förlora var och en av de tre senaste Premier League-matcherna.

Tottenham brottas med en omfattande skadelista i norra London och har också fallit ut ur topp-fyra. Inför ännu en tuff utmaning här har Spurs fått ett rykte för sina defensiva problem på sistone. Förutom att öppna november med en 4-1-förlust mot London-rivalerna Chelsea har Spurs bara hållit nollan i två inhemska matcher sedan slutet av augusti.

Hur spelar vi? – Manchester City – Tottenham

Vi tror att det kommer bli en målrik match med många farliga situationer. Ett England derby som kommer spraka av explosiva målchanser på Etihad arena. Men vi är säkra på att LeoVegas 1.70 odds är taget för att få se ett mål vardera av lagen. Vem som vinner återstår att se. Men City har stor fördel.

Få 500 kr gratisspel på LeoVegas

LeoVegas Banner bonus
Speldetaljer
Odds: 1.70
Manchester City - Tottenham
England – Premier League
2023-12-03 17:30
Speltips: Båda Lagen Gör Mål
Stake: 3 Units
Status: Match ej börjat
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.