Speltips Premier League: Luton Town – West Ham 1/9

Luton Town - West Ham Premier League Speltips

Nu är det dags för andraplatsen mot nittondeplatsen. Vi pratar inte om City, Liverpool eller Arsenal, utan om WEST HAM på andraplatsen och Luton på nittondeplatsen. Luton är där man förväntade sig att de skulle vara innan säsongen. Men West Ham har imponerat under de första tre matcherna. Det här blir en spännande match. Lutons första hemmamatch i Premier League efter uppflyttningen på deras “intima” arena, och West Ham i högform.

Luton Town har haft en dålig start

Luton har spelat 2 matcher den här säsongen. Båda borta och båda har slutat med förlust med 3 mål. Som tidigare nämnts har de inte en trupp för Premier League, och de spelar lite naivt. De släpper in många chanser och skapar få chanser själva. Deras enda mål har kommit från straffar. Nu ska de spela på sin hemmastadion och deras fans kommer säkert att stötta dem till 110%. Men det är kvaliteten som inte är tillräckligt bra, inte stödet från hemmafansen.

West Ham har imponerat

På andra sidan planen står West Ham, andraplatsen i Premier League. Trots att de sålde Declan Rice har de gjort bra affärer i år. De har värvat Mavropanos (försvarsspelare och skadad), Ward-Prowse som har kommit in i startelvan, Edson Alvares som defensiv mittfältare och denna vecka har Mohammed Kudus anslutit från Ajax. Spännande värvningar, och både Ward-Prowse och Kudus kommer att bidra med en del mål i år. De har gjort hela 7 mål hittills. 3 av målen kom mot Chelsea hemma och 3 mot Brighton borta, vilket är imponerande prestationer. Men de har också släppt in mål i alla sina matcher hittills.

Luton Town - West Ham Premier League Speltips

Jämförelse av xG och xGA

West Ham har spelat 3 matcher, 1 hemma och 2 borta, medan Luton har spelat 2 bortamatcher och ingen hemmamatch ännu. Så sett finns det mer data för West Ham. Siffrorna nedan visar ändå att Luton har svårt att göra mål, medan West Ham har överpresterat lite framför målet med sina 7 mål på 3 matcher. Men de gör mål och skapar chanser. De släpper också in många chanser, med en xGA på 2,12, men mot Chelsea spelade de med 10 man och Chelsea missade en straff, så det är en variabel man måste ta hänsyn till. Mot Brighton släppte de till många chanser, men Areola hade en fantastisk match. Men Brighton har en total xG på 2,77 och en xG på 3,16 hemma. Luton å andra sidan har en xG på 0,37.

Sammanfattning av speltips

Det här är topp mot botten. Luton har haft det svårt i sina första matcher i Premier League både offensivt och defensivt. Nu möter de ett flygande West Ham som har förstärkt mittfältet ganska bra, med både offensiva och defensiva spelare. De kommer nog att se detta som en möjlighet att ta ännu fler poäng och avsluta rundan med 3 poäng före landslagspausen. Luton spelar på hemmaplan för första gången, men vi tror att det inte hjälper mycket. De matcher de har spelat har visat att de inte håller nivån. Därför är vårt spel följande:

Bethard Sport bonus 980x240
Speldetaljer
Odds: 2.43
Luton Town - West Ham
England - Premier League
2023-09-01 20:45
Speltips: West Ham -1 Asian Handicap
Stake: 3 Units
Status: Push
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.