Speltips Premier League: Burnley – Manchester City 11/8

Manchester City - Burnley - Speltips

Nu är det äntligen dags för Premier League att dra igång och första matchen är mellan Burnley som gästar förra säsongens mästare Manchester City. City har gjort minst tre mål vid 18 tillfällen sedan början av 2023.

Kan det nya Burnley överraska?

Burnley har gjort en snabb återkomst till högsta divisionen under Vincent Kompanys ledning, och belgaren kommer att välkomna sin före detta chef Pep Guardiola när Clarets inleder den nya Premier League-säsongen på fredag.

Det här Burnley-laget är väsentligt annorlunda jämfört med det som åkte ur 2021/22, med Kompanys mer expansiva spelstil som gav dem både det bästa målsnittet och det bästa försvarssnittet i deras segerrika Championship-kampanj.

Att ställas mot trippelmästarna Manchester City är dock en enorm kvalitetsmässig utmaning, och det är ingen överraskning att de nyuppflyttade klubbarna betraktas som stora underdogs mot besökarna.

  • Burnley hade den bästa anfallsrekordet i Championship förra säsongen.
  • Manchester City har släppt in mål i åtta av sina tio senaste bortamatcher från Etihad.
Manchester City - Burnley - Speltips

City siktar på en vinst i premiären

Manchester City fick äntligen tag på Champions League-titeln förra säsongen, vilket innebar en historisk trippel för klubben, och de har inte vilat på sina lagrar under transferfönstret.

Ilkay Gundogan och Riyad Mahrez har båda lämnat klubben, men Mateo Kovacic kommer att ersätta den förra och det finns ingen brist på anfallsdjup för Guardiola att välja från. Dessutom tillkommer Josko Gvardiol, en av världens mest högt ansedda unga försvarsspelare, till en redan kvalitativ backlinje.

Med det sagt var Citys defensiva rekord inte särskilt bra mot slutet av förra säsongen, särskilt borta.

Faktum är att de har släppt in mål i åtta av sina tio senaste bortamatcher från Etihad, inklusive förlusten på straffar mot Arsenal i Community Shield i söndags.

Mål förväntas på båda sidor på Turf Moor

Med tanke på Burnleys anfallssiffror förra säsongen tror jag att de kommer att göra mål, och att båda lagen gör mål ser ut som ett bra spel. Jag förutspår dock en relativt bekväm seger för gästerna, och med City som har gjort minst tre mål vid 18 tillfällen sedan årsskiftet satsar jag hellre på Manchester City -1.5 till fina 1.90 gånger pengarna.

Expekt Banner Bonus
Speldetaljer
Odds: 1.90
Burnely - Manchester
England - Premier League
2023-08-11 21:00
Speltips: Manchester City -1.5 asian handicap
Stake: 2 Units
Status: Match ej börjat
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.