Speltips Premier League: Arsenal vs Manchester City 8/10

Arsenal vs Manchester City - Premier League

Arsenal vs Manchester City: Ett toppmöte i Premier League

Ett intressant möte mellan Arsenal vs Manchester City i helgens engelska Premier League spelas på söndagen den 8 oktober klockan 17:30. Serieledarna från Manchester reser till Emirates Stadium i London för att ta sig an Arsenal som ligger på en fin tredjeplats. Det är en match som väcker stort intresse hos fotbollsfans världen över, och förväntningarna är höga inför denna toppmatch.

Head 2 Head mellan lagen

Senast lagen möttes var i finalen i FA Community Shield i början av augusti, där Arsenal vann på straffar. Det var en tuff och jämn match där båda lagen visade prov på sin styrka. Innan det mötet hade City åtta raka segrar mot Arsenal, varav fyra raka vinster på bortaplan. Detta faktum, tillsammans med andra faktorer, ligger till grund för vårt intressanta speltips.

Arsenal vs Manchester City - Premier League

En förödmjukande förlust

Arsenal kommer till detta möte med lite sargat självförtroende. Senast i Champions League förlorade man på bortaplan mot Lens med 2-1. Gabriel Jesus gav dem ledningen redan efter en kvart, men de lyckades inte förvalta det till en seger. Laget har haft det lite svårt mot Manchester City på hemmaplan det senaste och har haft svårigheter att skapa målchanser. Endast fyra skott på mål de senaste tre matcherna vittnar om det. Å andra sidan har Manchester City i samma matcher träffat målet hela 11 gånger. Dessutom har Arsenal drabbats av skador, och Bukayo Saka kan bli ett jobbigt avbräck för dem.

Manchester City ska spela CL ikväll

När denna analys skrivs är Manchester City i Tyskland för att möta Leipzig. Innan det har de upplevt två raka förluster, vilket inte har hänt på nästan två år. Innan dessa förluster hade de bara förlorat två matcher av de senaste 41. Kevin De Bruyne är fortfarande skadad, Rodri är avstängd, men både Stones och Silva har rest till Tyskland. Det lovar gott inför mötet med Arsenal, även om det var ett tag sedan de spelade.

Vad tror vi på Speltipsproffs?

Vi på Speltipsproffs tror att Manchester City blir för svåra för Arsenal. Vi lägger därför vårt tips på att bortalaget vinner, och vi väljer asian 0.0, vilket innebär att vi får pengarna tillbaka på oavgjort. Det är en strategiskt vald satsning med tanke på lagen tidigare möten och formen hos båda lagen just nu. Vi ser fram emot en spännande match och hoppas på en underhållande fotbollsfest på Emirates Stadium.

Expekt Banner Bonus
Speldetaljer
Odds: 1.74
Arsenal - Manchester City
England – Premier League
2023-10-08 17:30
Speltips: Manchester City 0.0 Asian Handicap (DNB)
Stake: 2 Units
Status: Match ej börjat
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.