Speltips LaLiga: Villareal vs Girona 27/9

Villareal vs Girona Laliga

Villareal vs Girona

Villareal vs Girona. Girona har varit den stora överraskningen den här säsongen i La Liga. De ligger för närvarande på andra plats med fem vinster och en oavgjord. Girona är kända för sin pressande fotboll, och den här säsongen har den pressen resulterat i några fantastiska resultat för dem och några fantastiska matcher ur ett neutralt perspektiv. Villareal har å andra sidan haft en svår start på säsongen. Sitter på 12:e plats, med två vinster, en oavgjord och tre förluster. Nu ställs de mot säsongens överraskningslag och vi tror att Girona verkligen kommer att överraska dem

Försvaret är vidöppet

Sex matcher, 11 insläppta mål och en nolla mot Mallorca. Det är 1,83 insläppta mål per match. På hemmaplan har Villareal släppt in sju mål på tre matcher, 2,33 mål per match, och har noll nollan. Däremot har Villarreal gjort mål i alla sina ligamatcher den här säsongen, och nio mål totalt. De har följande statistik; W2, D1, L3. Fyra av sex matcher har slutat med över 2,5 mål, inklusive alla hemmamatcher. Deras bästa målskytt är Alexander Sørloth med fyra mål på sex matcher. Han har också gjort mål i sina fyra senaste La Liga-matcher. Villarreal har sex spelare skadade, alla nyckelspelare. Coquelin, Alberto Moreno, Baena, Cuenca, Gerard Moreno och Denis Suarez. De flesta av dessa är defensivt sinnade spelare.

Spelar som ett topplag

Girona har varit fantastiska den här säsongen och ligger på andra plats på målskillnad i ligan efter sex matcher. De är kända för att vara ett högt pressande team, och nu kombinerar de den höga pressen med några avancerade resultat. Girona har följande statistik; W5, D1, L0. De har gjort 16 mål den här säsongen, de flesta mål gjorda tillsammans med Barcelona, vilket ger 2,67 mål i snitt per match. De har släppt in sju mål, 1,17 mål per match. Precis som Villarreal har Girona gjort mål i alla sina ligamatcher den här säsongen. De har hållit två nollan av sex, båda kommer hem. Båda lagen har poäng i 3/3 bortamatcher. De har sex skadade spelare, men ingen av dem har spelat den här säsongen.

Villareal vs Girona Laliga

xG och H2H

Båda lagen har bra xG-statistik. Villareal har ett xG per match på 1,29 och Girona har 1,37. Det är xGA-statistiken (expected goals against) som är intressanta. Här har Villarreal ett xGA på 1,5 och Girona och 1,4. Däremot ligger Villarreals´xGA på hemmaplan på 1,74 per match, vilket är det högsta i ligan. Gironas xGA på bortamatcher är 1,58 per match. Så båda lagen gör mål och släpper in mål

H2H-statistiken är också intressant. Även om Girona är i storform har Villarreal vunnit de senaste fem matcherna mot Girona hemma och borta. Och ännu mer intressant är att bara en av de senaste sju H2H-matcherna har slutat bevittnat båda lagens poäng. Det var matchen de möttes förra säsongen. Den matchen hade uppmuntrande xG-statistik för båda lagen.

Nyckelstatistik

  1. Båda lagen har gjort mål i alla sina ligamatcher den här säsongen
  2. Villarreal har noll nollan den här säsongen, och Girona har noll nollan på tre bortamatcher
  3. Villarreal saknar några viktiga defensiva spelare
  4. Bara en av de senaste sju H2H:arna har sett båda lagen göra mål, vilket var den sista matchen
  5. Fyra av Villarreals sex matcher har slutat på över 2,5 mål, inklusive alla hemmamatcher, och 2/3 av Gironas bortamatcher har också slutat med över 2,5 mål.
  6. Data visar att Villarreal har en svag högersida, och Girona har en stark vänstersida

Sammanfattning

Det är två lag som gör gratis mål. Båda vet var målet står och har duktiga målskyttar. Dessutom visar siffrorna att båda lagen släpper in ganska många mål. Båda lagen har också uppmuntrande xG- och xGA-statistik när det kommer till att göra mål och släppa in mål. Vi vet att endast 1/7 H2H-matcher har slutat med botlag att göra mål, men det var sista gången dessa lag möttes. Vi tror att båda lagen kommer göra mål igen, och det blir minst tre mål. Därför är vår insats för den här matchen över 2,5 mål och båda lagen gör mål.

Expekt Banner Bonus
Speldetaljer
Odds: 1.84
Villareal - Girona
Spanien – La Liga
2023-09-27 19:00
Speltips: Båda Lagen Gör Mål och Över 2.5 mål
Stake: 2 Units
Status: Vinst
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.