Speltips LaLiga: Athletic Bilbao vs Celta Vigo 10/11

Athletic Bilbao vs Celta Vigo LaLiga

På fredag är det match mellan Athletic Bilbao vs Celta Vigo på Estadio San Mames i Bilbao. Ett hemmalag som gör det bra för tillfället men möter ett bortalag som visade prov på förbättring i sitt spel senast mot Sevilla.

Athletic Bilbao vs Celta Vigo

Athletic Bilbao tog en fin seger borta mot Villareal senast man spelade. Redan efter en halvtimmes spel var man i ledning med 3-0. Man bevakade sedan ledningen och vann med 3-2. Segern gjorde att man kunde avancera till femte plats i La Liga. Hemmalaget har tagit 21 poäng på sina 12 matcher, vilket får betraktas som klart godkänt.

Athletic Bilbao – Hemmaplans fördel

Värdarna är svåra att besegra och bara tre gånger hittills har man fått kapitulera. Med sina sex vinster och tre oavgjorda är man fyra poäng efter Atletico Madrid, som har en match mindre spelad, och innehar den sista platsen för avancemang till gruppstadiet till Champions League. En vinst här är av yttersta intresse för att hänga på i toppen. Athletic Bilbao har en förlust på sina senaste fem matcher, i alla tävlingar, och det var på Estadio Olimpico när man förlorade mot Barcelona med 1-0. Man stod emot bra i 80 minuter innan 17-årige Marc Guiu kunde avgöra för Barcelona. Ej tillgängliga för hemmalaget är Alvarez, Garcia och Herrera. Tveksam till spel är Berchinche.

Athletic bilbao vs Celta vigo laliga

Celta Vigo – Förbättrat sin statistik

Celta Vigo visade prov på klar förbättring senast man spelade. Man gjorde en bra match mot Sevilla och fick med sig en poäng. Man hade 1-0 i 84 minuter innan kvitteringen kom. Utvisningen på Renato Tapia, i den 64:e minuten, blev alldeles för kännbar. 

Formen i övrigt är inget att skryta med om man ser till dom fem senaste matcherna. Två poäng inspelade och målskillnaden 4-9 gör inga fans nöjda. Men man skall ha i åtanke att man då mött Girona, Atletico Madrid och missade straff i 2-2 mötet mot Getafe.

Aidoo och Tapia missar matchen och Ristic är tveksam till spel. 

Hur spelar vi?

Celta Vigo visade upp ett mycket förbättrat spel senast och vi på Speltipsproffs tror att gästerna kan skapa problem för Athletic Bilbao. Hemmalaget har släppt in mycket mål det senaste och ett spel på dom som segrare lockar inte. Däremot tycker vi att oddset på att båda lagen gör mål är attraktivt och vi väljer därför det alternativet. Vi lägger spelet hos Expekt till oddset 1.96. Lycka till!

Expekt Banner Bonus
Speldetaljer
Odds: 1.96
Athletic Bilbao
Spanien – La Liga
2023-11-10 21:00
Speltips: Båda Lagen Gör Mål – Ja
Stake: 2 Units
Status: Vinst
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.