Speltips La Liga: Mallorca vs Barcelona 26/9

Mallorca vs Barcelona - La Liga

Mallorca vs Barcelona: En spännande match i La Liga

I en mittiveckan omgång i La Liga står Mallorca vs Barcelona emot varandra i en match som förväntas bli både intensiv och underhållande. Barcelona kommer till matchen med en imponerande form, medan Mallorca kämpar för att hitta sin rytm i ligan.

En imponerande vändning mot Celta Vigo

Barcelona visade stor kämpaglöd i sin senaste match mot Celta Vigo. Trots att de låg under med 2-0 hemma lyckades de vända matchen och vinna med 3-2. Detta visar på lagets starka mentalitet och förmåga att komma tillbaka från underläge. Mallorca å andra sidan har det tufft och kommer från en förlust mot Girona där de släppte in hela fem mål.

Endast en seger den här säsongen

Mallorca har haft en svår säsong så här långt med endast en seger på sex matcher. I deras senaste match mot Girona fick de en tidig straff och gjorde mål, men Girona kom tillbaka och gjorde fem mål. Mallorca lyckades göra ytterligare två mål på slutet, men det berodde mer på att Girona bytte ut halva laget och tog det lugnt. På hemmaplan har Mallorca endast spelat en oavgjord match och en förlust, och de har inte lyckats göra några mål.

Mallorca vs Barcelona - La Liga

Spelar defensivt – Men det straffar sig mot bra lag

Mallorca är ett lag som fokuserar på den defensiva aspekten av spelet och försöker kontra när de får chansen, särskilt mot större lag. Det är också värt att nämna att Mallorca har den sämsta xG-statistiken i hela La Liga, med endast 0,86 förväntade mål per match och 0,63 på hemmaplan. Deras förväntade mål insläppta (xGA) ligger på 1,28. Detta visar på lagets svårigheter att skapa farliga målchanser och deras sårbarhet i försvarsspelet.

Barcelona – Inte en enda förlust så här långt

Å andra sidan har Barcelona imponerat stort denna säsong. De har ännu inte förlorat en enda match i någon turnering och har en stark offensiv med ett genomsnitt på 1,84 förväntade mål per bortamatch. Dessutom har de bästa förväntade mål insläppta (xGA) på bortaplan i hela ligan med endast 1,12. Detta visar på lagets förmåga att skapa farliga målchanser samtidigt som de är solida i försvarsspelet.

En läxa att ta med sig till nästa match

I deras senaste match mot Celta Vigo fick Barcelona kämpa för segern. Viss rotation och en djupt liggande Celta gjorde det svårt för dem att få spelet att stämma. Men de visade prov på sin styrka och lyckades vinna med 3-2. Vi kan förvänta oss att Barcelona kommer vara mer fokuserade och väl förberedda inför matchen mot Mallorca. De kommer att starta med flera av sina nyckelspelare, inklusive Raphinha, Gavi och Araujo, för att säkerställa en stark start och dominans på planen.

Hur spelar vi – Speltips inför matchen

Sammanfattningsvis förväntas matchen mellan Mallorca vs Barcelona bli en spännande tillställning. Mallorca har det tufft och kämpar för att hitta sin form, medan Barcelona är i en imponerande form och har ännu inte förlorat en match denna säsong. Med deras offensiva styrka och solida försvarsspel förväntas Barcelona vara favoriter i matchen. Det återstår att se om Mallorca kan överraska och störa Barcelonas framgångssvit.

Få 500 kr gratisspel på LeoVegas

LeoVegas Banner bonus
Speldetaljer
Odds: 1.57
Mallorca - Barcelona
Spanien – La Liga
2023-09-26 21:30
Speltips: Barcelona vinst
Stake: 2 Units
Status: Förlust
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.