Speltips Europa League: Ajax – Ludogorets 31/8

Ajax-ludogorets-speltips-europa-league

Tuff start för Ludogorets i Europa League

Vi tar oss till Amsterdam och riktar blicken mot Ajax som tar emot Ludogorets i dagens Europa League kval match. I år kommer Ludogorets att spela i grupperna för de europeiska klubbtävlingarna, men de får nöja sig med dem i Conference League, eftersom hindret i Europa League-playoffs visade sig oöverstigligt. Ajax har uppnått den mest övertygande framgången av alla play-off-parningar, och i deras kommande hemmamatch i Amsterdam. Denna torsdag spelas en match där bortalaget måste vinna med minst 3-0 och detta känns i princip omöjligt.

Ajax för bra trots en övertygande start

Förra torsdagen började Ludogorets bra i öppningsminuterna av sin första hemmamatch, men lockades in i Ajax fällan och med två snabba mål från Mohamed Koudus drogs matchlinjen. Vid halvtid såg vi ännu ett mål från den nederländska sidan och strax efter pausen gjorde Kudus, nu en del av West Ham-truppen, sitt hattrick. Det hedersamma målet för den bulgariska mästaren kom från en straff sparkad av Olivier Verdon i den 70:e minuten.

Ludogorets har definitivt underpresterat i Europa hittills och att förlora en play-off i dagens match är det minsta av Ivaylo Petevs problem. Den framstående målskytten i anfallet saknas och den defensiva prestationen ligger långt under önskad nivå. Lagets insatser borta har också varit katastrofala, med förlust i samtliga tre besök i Champions League och Europa League-kvalet hittills, där de har släppt in exakt två mål.

Ajax-ludogorets-speltips-europa-league

Tyngre förlust än förtjänad

I praktiken förtjänade Ludogorets inte en så tung förlust förra veckan, eftersom de hade många bra målchanser, men neutraliserades av målvakten Gorter, och i anfallet visade Ajax helt enkelt mycket mer klass. Det är tydligt för alla att man absolut inte har någon chans att vända på sina erfarna motståndare, men de kommer säkerligen att spela sitt anfallsspel även om de förlorar stort igen. Jag förväntar mig att Ludogorets når straffpunkten, och med den fruktansvärt svaga defensiva prestationen är det svårt att undvika en förlust på Johan Cruyff Arena.

Få 500 kr gratisspel på LeoVegas

LeoVegas Banner bonus

för fler speltips, se här

Speldetaljer
Odds: 1.58
Ajax - Ludogorets
Europa League
2023-08-31 20:00
Speltips: Ajax -1.25 (asian lines)
Stake: 2 Units
Status: Förlust
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.