Speltips EURO 2024: Irland – Nederländerna

Irland - Nederländerna - Netherlands - Euro 2024 Em kval

Inledning: Kvalmöte i Dublin

På söndagskvällen reser Nederländerna till Dublin för att möta Irland i sitt försök att säkra sin tredje raka seger i kvalspelet inför UEFA Euro 2024.

Irland: En Tuff Kvalkampanj

För värdarna, trots att Irland avslutade junis landslagsuppehåll med en välbehövlig 3-0-seger mot Gibraltar, verkar det vara en mindre tröst för Stephen Kennys trupp. Även om Irland öppnade sin kvalkampanj för Europamästerskapet tidigare i år med målet att säkra en topp två-placering, är det ingen hemlighet att Irland har det svårt i gruppen den här gången.

Efter att ha återvänt till spel under torsdagskvällen och till sist förlorat med 2-0 mot de europeiska tungviktarna Frankrike, har Kenny’s sida nu förlorat tre av sina fyra första kvalmatcher. Under sin Nations League-kampanj förra året lyckades de inte heller hitta mycket stabilitet, och de har vunnit bara tre av sina senaste 10 tävlingsmatcher i alla turneringar, en svit som sträcker sig ända tillbaka till november 2021.

Lagnyheter:

Det är en stor motgång för Kenny’s sida att inte kunna kalla till anfallsspelaren Evan Ferguson, som tvingades dra sig ur truppen för den här månaden på grund av en knäskada. Efter att ha blivit utbytt bara 11 minuter efter att han kom in som avbytare mot Frankrike tidigare under veckan, är Irland oroliga för Preston’s Will Keane’s fitness. Ersättaren för Ender Stevens i halvtid mot Frankrike, James McClean från Wrexham, kan få en fullständig återkallelse här.

Nederländerna: Stigande Form

När det gäller gästerna kan även om Nederländerna fortfarande försöker hitta sina fötter under den återvändande tränaren Ronald Koeman, de europeiska jättarna säkrade definitivt en stor framgång tidigare i veckan. Trots en verklig Nations League-hjärtesorg i juni såg den före detta Southampton-tränaren sitt lag göra en dominant prestation för några dagar sedan.

Genom att storma sig till en 3-0-seger mot det högflygande Grekland kommer Nederländerna att försöka göra ännu en kvalificeringssuccé här. Tippade som en stark utmanare att följa Frankrike ur grupp B bör de även vara exalterade över sin robusta kvalificeringsstatistik på främmande mark. Faktum är att Nederländerna har förlorat bara en av sina sex senaste kvalmatcher på bortaplan. Med målet att säkra sin tredje raka seger i grupp B, bör Holland känna potentialen för en seger i Dublin.

Lagnyheter:

Wout Weghorst, tidigare utlånad från Manchester United, kommer återigen att leda Nederländernas anfallsspel på söndagskvällen. Bildandet av vad som har blivit ett ögonblicksnyckande partnerskap, Liverpool’s Virgil van Dijk kommer återigen att bilda mittbackspar med Manchester City-stjärnan Nathan Ake. Kampen om att göra en betydande påverkan i Bayern München den här säsongen, Matthijs de Ligt, kommer att få nöja sig med en plats på bänken i Dublin.

Irland - Nederländerna - Netherlands - Euro 2024 Em kval

Viktiga Faktorer Att Överväga:

  • Söndagens möte i Dublin är det första tävlingsmötet mellan Irland och Nederländerna sedan september 2001.
  • Nederländerna har säkrat två raka segrar i grupp B med 3-0 i mål.
  • Likaså har Nederländerna förlorat bara en av sina sex senaste kvalmatcher i Europamästerskap på bortaplan.
  • Inklusive en 2-0 förlust mot Frankrike tidigare i veckan har Irland förlorat tre av sina fyra matcher i grupp B i år.
  • Söndagens värdar har också vunnit bara tre av sina senaste 10 tävlingsmatcher i alla format.

Slutsats:

Efter att ha genomfört en dominant prestation tidigare i veckan när de stormade sig till en 3-0-seger mot Grekland, finns det ingen tvekan om att Nederländerna kommer att försöka göra ännu en kvalificeringssuccé här. Nu har de säkrat två raka segrar i grupp B med 3-0 i mål och de europeiska jättarna kommer med spänning att se fram emot sin resa till Dublin.

Efter att ha lidit bara en förlust i någon av sina sex senaste kvalmatcher på bortaplan kommer gästerna att försöka utnyttja Irlands trupp som fortsätter att visa oroande tecken. Efter att ha återvänt till spel under veckan med en rutinmässig 2-0 förlust mot de tidigare världsmästarna Frankrike, har Kennys sida nu förlorat tre av sina fyra inledande kvalmatcher.

Snabbare banner

Speldetaljer
Odds: 1.70
Irland - Nederländerna
Europa - Euro 2024
2023-09-10 20:45
Speltips: Nederländerna vinst
Stake: 2 Units
Status: Match ej börjat
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.