Speltips Euro 2024: Finland – Danmark 10/9

Finland-vs-Danmark

Inledning: Mötet i Kvalgrupp H

Finland och Danmark kommer att drabba samman i UEFA Euro 2024-kvalgrupp H denna helg. Matchen mellan Markku Kanervas lag och Kasper Hjulmands lag kommer att äga rum på Helsingfors Olympiastadion i Helsingfors och är planerad att sparka igång kl. 18.00 svensk tid på idag.

Danmark Euro 2024 - Finland

Finland: Stark Start i Kvalet

Man tillhör inte de stora fotbollsnationerna i Europa och brukar inte kvalificera sig för stora turneringar. De har aldrig kvalificerat sig till VM-finalerna och det var först 2020 som de lyckades ta sig till gruppspelet i Europamästerskapet.

Men det verkar som om Finland kan göra det igen 2024. De har startat kvalkampanjen mycket starkt och det finns en klar möjlighet att de kommer att spela i Euro 2024-finalerna. Markku Kanervas lag leder för närvarande UEFA Euro 2024-kvalgrupp H med nio poäng från fyra matcher. De delar poäng med Kazakhstan som är på andra plats och har två poäng före Danmark och Slovenien, som är trea och fyra i tabellen.

Man inledde sin kvalgrupp H-kampanj med en 3-1 förlust mot Danmark på bortaplan i Köpenhamn. De studsade tillbaka med en 1-0 seger över Nordirland i Belfast. Det följdes av en 2-0 seger över Slovenien och sedan den överväldigande 6-0 segern över San Marino i Helsingfors.

Laguppställning:

Hradecky står i mål för Finland, medan Alho, Ivanov, Tomas och Uronen tros vara de fyra försvararna. Taylor, Schuller och Kamara kommer att vara mittfältstrion och ha Kallman, Pukki och Antman i anfallet.

Danmark: Etablerade i Fotbollsvärlden

Danmark har etablerat sig som en av de stora fotbollsnationerna de senaste åren och tenderar att kvalificera sig för VM- och EM-finalerna. De har också en tendens att göra bra ifrån sig i stora internationella turneringar. De Rød-Hvide nådde åttondelsfinalen i VM 2018 och semifinalen i EM 2020.

Kasper Hjulmands lag är för närvarande trea i UEFA Euro 2024-kvalgrupp H med sju poäng från fyra matcher. Man ligger två poäng bakom Finland och Kazakhstan, som är första och andra i tabellen. De har också lika många poäng som Slovenien, som är fjärde.

Man inledde sin kvalgrupp H-kampanj med en 3-1 seger över Finland i Köpenhamn. De förlorade sedan med 3-2 mot Kazakhstan men studsade tillbaka med en 1-0 seger över Nordirland i Köpenhamn. Danmark spelade 1-1 mot Slovenien i juni 2023.

Laguppställning:

Schmeichel står i mål för Danmark. Christensen, Kjaer och Andersen utgör de tre försvararna. Bah, Hojbjerg, Erisksen och Larsen bildar mittfältet och har Olse och Wind i offensivt mittfält, med Hojlund som anförare.

Viktiga Faktorer Att Överväga:

  • Finland har gjort 10 mål på 4 matcher i UEFA Euro 2024-kvalgrupp H.
  • Finland har släppt in 3 mål på 4 matcher i UEFA Euro 2024-kvalgrupp H.
  • Danmark har gjort 7 mål på 4 matcher i UEFA Euro 2024-kvalgrupp H.
  • Danmark har släppt in 5 mål på 4 matcher i UEFA Euro 2024-kvalgrupp H.
  • Manchester United-anfallaren Rasmus Hojlund har gjort 6 mål för Danmark i UEFA Euro 2024-kvalgrupp H-matcher.

Avslutande Ord:

Det ser ut att bli en spännande match att följa med tanke på Finlands dominans och form. Jag tror dock att gästerna blir för starka i denna matchen och tar ännu en seger mot Finland.

Lycka till med ditt spel, och vi hoppas på en underhållande match mellan Finland och Danmark i Euro 2024-kvalet.

Snabbare banner

Hämta 500kr bonus på Snabbare eller ta en titt bland våra andra spelbolag!

Speldetaljer
Odds: 1.71
Finland - Danmark
Europa – Euro 2024
2023-09-10 18:00
Speltips: Danmark rak vinst
Stake: 2 Units
Status: Match ej börjat
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.