Speltips Eliteserien: Viking – Vålerenga 2/9

Viking-vålerenga-eliteserien-speltips

Viking – Vålerenga

Toppen mot botten i den norska högsta divisionen. Viking har vunnit 10 raka matcher nu i serien, medan Vålerenga har 1-3-3 på de senaste 7 matcherna. Hemmalaget har också haft 14 dagars uppehåll sedan förra matchen så här har de vilat och tränat ordentligt. Vi tror att de tar sin elfte raka seger när urformade Vålerenga kommer på besök.

Viking är i fin form och har tagit in rejäla förstärkningar

Viking är med i titelracet i den norska toppserien. De ligger en poäng bakom serieledaren Bodø i toppen av tabellen och med tanke på att Glimt har bortamatcher mot både Molde och Brann så är det ett knappt övertag i guldloppet just nu. De har vunnit 10 raka matcher, och i 8 av dessa har de gjort minst två mål.

De har även ”hållit rena” lakan i 4 av dessa. Det gick rykten om att Brekalo och Solbakken, två viktiga spelare i Viking, skulle säljas. Lyckligtvis händer det inte. De har istället förstärkt med Joe Bell från Brøndby och hämtat tillbaka Samuel Adegbenro från lån. De två kommer troligen att hjälpa till inför säsongen. De har 8-1-1 hemma och gör alltid mål på hemmaplan.

Vålerenga är kandidater till nedflyttning

Vålerenga är den här säsongen en kaotisk klubb, precis som de varit tidigare. De tog in tränaren för rivalen Lillestrøm, Geir Bakke, tidigare i år. Det har inte hjälpt särskilt mycket, men formen är i alla fall lite bättre. Vålerenga är obesegrade de senaste 4 matcherna 1-3-0. De 3 senaste har slutat oavgjort. Ligger trea sist och på kvalplats med bara 17 poäng, men har faktiskt tagit tolv av de poängen på bortaplan (3-3-3).

Viking-vålerenga-eliteserien-speltips

xG och xGA jämförelse

Både Viking och Vålerenga har spelat 19 matcher den här säsongen. På hemmaplan har Viking ett imponerande xG på 2,09, men Vålerenga har ett xG på 1,25. Om man tittar på totalt xG mot faktiska gjorda mål ser man att Viking överpresterar med 0,43 mål, medan Vålerenga underpresterar med -0,16. Detta säger bara att Viking är bra på att ta sina chanser, medan Vålerenga inte är det.

LagxG totalt per spelxG hemxG bortaxGA totalt per spelxGA hemxGA borta
Viking1,832,09NA1,501,46NA
Vålerenga1,42NA1,251,38NA1,45
Här visas en jämförelse mellan Viking och Vålerenga om hur stor sannolikhet de har att göra mål

Sammanfattning av speltips

Det står 1-2-1 på de fyra senaste matcherna i Stavanger, men årets upplaga av Viking ser väldigt stark ut. På bortaplan vann Viking med 2-1 mot Vålerenga och där missade Vålerenga på en straffspark. Där hade Vålerenga 2,01 i xG medan Viking bara 0,75. Det här är ett bra exempel på ett lag som kämpar för att skapa chanser medan ett annat lag är effektivt med att skapa sina chanser.

Känslan är att efter att Viking har haft lite uppehåll och förstärkt med nya spelare så är de starkare här hemma. Vålerenga kommer troligen att ligga bakom och försöka kontra när det är möjligt. Men det kommer att finnas få möjligheter till detta. Därför tror vi att Viking vinner med 2 mål och spelar Asiatiskt handikapp -1 till 2,05 i odds.

Bethard Sport bonus 980x240
Speldetaljer
Odds: 2.05
Viking – Vålerenga
Norge – Eliteserien
2023-09-02 18:00
Speltips: Viking -1 Asian Handicap
Stake: 6 Units
Status: Match ej börjat
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.