Speltips Championship: Rotherham vs Preston 23/9

Rotherham - Preston - Championship

Speltips: Rotherham vs Preston North End

Här är vårt speltips inför matchen mellan Rotherham United vs Preston North End i Championship!

Rotherham United Söker Revansch

Rotherham United hoppas återvända till vinstspåret efter en 3-0-förlust mot Millwall i Championship. I den matchen hade Rotherham United 37% bollinnehav och försökte sig på 5 skott, varav endast 1 var på mål. Å andra sidan hade Millwall 20 skott, varav 8 var på mål. Målen för Millwall gjordes av Ryan Longman (27′), Zian Flemming (58′) och Tom Bradshaw (90′).

I 5 av de senaste 6 matcherna med Rotherham United har det varit minst tre mål per match. Under den perioden har deras motståndare gjort totalt 15 mål, medan Rotherham United har lyckats göra 7 mål. Trots tidigare resultat är det osäkert om den här trenden kommer fortsätta i denna match.

Inför detta möte är Rotherham United utan seger mot Preston North End i de senaste 2 ligamatcherna.

Formstarkt Preston North End

Preston North End kommer in i matchen med en 2-1-seger mot Birmingham City i sin senaste match. I den matchen hade Preston North End 41% bollinnehav och avfyrade 10 skott, varav 3 var på mål. Enda målskytten för Preston North End var Milutin Osmajić (67′). Birmingham City hade 16 skott, varav 4 var på mål, och Jay Stansfield (46′) samt Krystian Bielik (51′, självmål) gjorde målen för Birmingham City.

Preston North End har visat upp en imponerande defensiv stabilitet på sistone och har endast släppt in 3 mål på de senaste 6 matcherna. Samtidigt har de själva gjort 9 mål under samma period. Inför den här matchen är Preston North End obesegrade i sina senaste 3 bortamatcher i ligan.

Rotherham - Preston - Championship

Inbördes Möten

När vi granskar deras tidigare möten ser vi att Rotherham United har vunnit 3 av dem och Preston North End 1, med 2 oavgjorda resultat. Totalt har 14 mål gjorts i dessa möten, varav 8 av Rotherham United och 6 av Preston North End. Det ger ett genomsnitt på 2,33 mål per match.

I det senaste ligamötet mellan lagen, som ägde rum den 14 mars 2023, slutade det med seger för Preston North End med 2-1 mot Rotherham United. Rotherham United hade 46% bollinnehav och 6 skott, varav 1 var på mål. Målet gjordes av Hakeem Odoffin (35′).

På Preston North Ends sida hade de 7 skott, varav 3 var på mål, och målen gjordes av Tom Cannon (23′) och Ched Evans (45′).

Lagnyheter

Rotherham Uniteds manager Matt Taylor har inga skadeproblem att oroa sig för inför denna match, med en fullt skadefri trupp till sitt förfogande. Förväntat startelva kan vara en 4-3-3 med Viktor Johansson, Dexter Lembikisa, Tyler Blackett, Cameron Humphreys, Cohen Bramall, Oliver Rathbone, Hakeem Odoffin, Christ Tiehi, Andre Green, Jordan Hugill och Fred Onyedinma.

Preston North End har bara ett enda skadeproblem att hantera, där Ched Evans är osäker på grund av en okänd skada. Förväntat startelva kan vara en 3-4-2-1 med Freddie Woodman, Jordan Storey, Liam Lindsay, Jack Whatmough, Brad Potts, Alistair McCann, Ryan Ledson, Liam Millar, Duane Holmes, Alan Browne och Milutin Osmajic.

Vårt Speltips

Vi tror att Rotherham United kommer behöva prestera väl för att kunna göra mål mot Preston, som förväntas göra minst ett mål och kanske hålla en nolla i försvar. Vårt tips är därför en mycket jämn match med en fördel för Preston och väljer däför att spela DNB på bortalaget.

Det kommer att bli intressant!


Expekt Banner Bonus
Speldetaljer
Odds: 1.68
Rotherham - Preston
England – Championship
2023-09-23 16:00
Speltips: Preston DNB
Stake: 2 Units
Status: Match ej börjat
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.