Speltips Bundesliga: Borussia Mönchengladbach vs RB Leipzig 23/9

Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig - Bundesliga

Speltips: Borussia Mönchengladbach vs RB Leipzig

Här är vårt speltips inför mötet mellan Borussia Mönchengladbach vs RB Leipzig i Tyska Bundesliga omgång 5!

Formen skiljer sig åt

I den här matchen möts två lag i helt olika form. Borussia Mönchengladbach har inte vunnit en enda match denna säsong och har endast lyckats samla 2 poäng. Å andra sidan har RB Leipzig vunnit sina fyra senaste matcher, inklusive en bortamatch mot Young Boys. Här är en närmare titt på vad du behöver veta inför matchen.

Gladbachs struliga start

Borussia Mönchengladbach har haft en tuff start på säsongen. De har ännu inte kunnat bärga en seger och har endast lyckats samla 2 poäng. Under säsongen har de gjort 8 mål, men släppt in hela 12. Det är tydligt att de har haft problem både framåt och bakåt. I förra matchen mot Darmstadt var de till och med 3-0 i underläge innan de kunde kvittera till 3-3 efter en straff och ett rött kort för Darmstadt.

Trots detta var deras spel före det röda kortet långt ifrån imponerande. Dessutom är de drabbade av skador med 5 spelare borta, och en tveksamhet gällande en spelare som är viktig för dem. Denna skadebekymmer har lett till svårigheter på mittfältet, där Kouadio Koné var en stabil pjäs för dem förra säsongen. Dessutom har de den högsta xGA-statistiken (förväntade mål mot) per match i ligan, både totalt och hemma, med siffror på 2,08 respektive 2,41.

Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig - Bundesliga

Leipzig i fantastisk form

RB Leipzig är i strålande form och har vunnit 5 av sina 6 senaste officiella matcher denna säsong. De har gjort minst 3 mål i 5 av dessa matcher och minst 2 mål i samtliga. I den senaste matchen i Champions League visade de sig vara det överlägsna laget. Under säsongen har de gjort 13 mål och bara släppt in 4, och av dessa släppte de in 3 mot Leverkusen. Leipzig har även börjat kontrollera sina matcher mer den här säsongen, vilket kan vara en fördel mot ett kämpande Gladbach-lag. Slutligen är deras defensiva statistik näst bäst i ligan, både totalt och på bortaplan, med en xGA på 1,19 och 1,11.

Skador på båda sidor

Båda lagen har drabbats av skador inför denna match. Borussia Mönchengladbach saknar sin bästa målskytt, Cvancara, samt sin defensiva mittfältare Kone. RB Leipzig å andra sidan saknar Haidara, Olmo och Orban, som alla tre är mycket viktiga spelare. Men Haidara har varit skadad hela säsongen, och just nu verkar Leipzig klara sig bra även utan Olmo på planen.

Vårt Speltips

I den här matchen förväntar vi oss att Borussia Mönchengladbach fortsätter sin dåliga form. Vårt speltips inför denna matchen kommer därför vara -1 asian handicap på bortalaget Leipzig.


Expekt Banner Bonus
Speldetaljer
Odds: 1.93
B. Mönchengladbach – RB Leipzig
Tyskland – Bundesliga
2023-09-23 15:30
Speltips: Leipzig -1 asian handicap
Stake: 2 Units
Status: Match ej börjat
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.