Speltips Champions League: Lazio – Atletico Madrid 19/9

Lazio - Atletico Madrid - Champions League

Lazio möter Atletico Madrid i en öppningsmatch i Grupp E på tisdag kväll på Stadio Olimpico.

Lazio

Vi börjar med hemmalaget Lazio, som trots att de hyllades förra säsongen och tog en andraplats i Serie A, har misslyckats att uppnå samma nivå den här säsongen. Även om Maurizio Sarris lag avslutade september månad med en imponerande 2-1-seger borta mot regerande Serie A-mästarna Napoli, såg det inkonsekventa laget ut att vara i dåligt skick över helgen.

De återvände snabbt till förlustspåret och förlorade med 3-1 mot Juventus. Lazio har nu förlorat tre av sina fyra första ligamatcher den här säsongen. De började säsongen 2023/24 med två chockförluster mot Lecce och Genoa, och de har även fått ett rykte om sig för sina försvarsmässiga problem. Det är värt att nämna att Lazio har hållit nollan i endast två av sina senaste nio Serie A-matcher.

Lagnyheter

Före detta Barcelona-stjärnan Pedro har återhämtat sig från en mild muskelskada under landslagsuppehållet, och Lazio rapporterar inga skadeproblem inför gruppöppningen på tisdag. Dock kommer den 36-årige Pedro sannolikt att börja på bänken.

Anfallsesset Ciro Immobile har bara gjort ett mål i Serie A den här säsongen, men han kommer att leda Lazios anfall i veckan. Före detta West Ham-anfallaren Felipe Anderson bör också behålla sin plats i anfallet.

Lazio - Atletico Madrid - Champions League

Atletico Madrid

Vad gäller besökarna Atletico Madrid, så inledde de säsongen 2023/24 med en imponerande start, men de fick en ordentlig verklighetscheck över helgen. De missade en möjlighet att sätta tonen i ligan när de förlorade med 3-0 mot Valencia. Nu söker Atletico en omedelbar uppryckning när de reser till Stadio Olimpico på tisdag kväll. De försöker även hitta någon form av stabilitet på bortaplan. Trots att de satte tonen inför landslagsuppehållet i september med en 7-0-seger mot Rayo Vallecano, har det varit deras enda seger på de sex senaste La Liga-matcherna utanför huvudstaden – en svit som sträcker sig tillbaka till den 30 april.

Lagnyheter

Efter att ha missat helgens match på grund av en muskelskada kommer holländska landslagsspelaren Memphis Depay inte att vara tillgänglig för Atletico Madrid på tisdag kväll. De oroar sig även över hälsotillståndet för argentinska landslagsspelaren Rodrigo de Paul.

Dock återvände 28-åriga Jose Maria Gimenez till Atleticos matchtrupp och gjorde ett inhopp i andra halvlek mot Valencia för några dagar sedan. Han kan vara redo för sin första start den här säsongen.

Viktiga faktorer att beakta

  • När lagen senast möttes i Europa League i februari 2012 vann Atletico Madrid med 4-1 sammanlagt i sextondelsfinalen.
  • Lazio har förlorat tre av sina fyra inledande Serie A-matcher den här säsongen, inklusive en förlust med 3-1 mot Juventus senast.
  • Atletico har vunnit endast en La Liga-match på bortaplan under de senaste sex försöken utanför huvudstaden.
  • Under förra säsongens mardröm i Champions League förlorade Atletico Madrid alla sina fyra senaste europeiska matcher på främmande mark.
  • Lazio har hållit nollan i endast en av sina sex senaste tävlingsmatcher på Stadio Olimpico.

Slutsats:

Vi har två lag som går in i denna matchen med en förlust i deras senaste matcher. Båda lagen kommer vara hungriga efter en vinst och vi tror rutinen blir avgörande. Lazio är helt under isen och har förlorat 3/4 inledande matcherna i Serie A. Atletico Madrid har mer rutin i Champions League och är ett bättre lag på alla positioner. Vi har valt att köra Atletico DNB till 1.79 på expekt.

Expekt Banner Bonus
Speldetaljer
Odds: 1.79
Lazio - Atletico Madrid
Europa – Champions League
2023-09-19 21:00
Speltips: Atletico DNB
Stake: 2 Units
Status: Push
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.