Speltips Champions League: AC Milan – Newcastle 19/9

Ac Milan - Newcastle - Champions League

Newcastle möter AC Milan i sin första Champions League-match på nästan två decennier när de reser till San Siro på tisdag kväll.

AC Milan

Börjar med värdarna, som återvänder från september månads landslagsuppehåll med en bedrövlig insats på San Siro. AC Milan kommer vara desperata att hämta sig direkt efter att ha besegrats med hela 5-1 av sina bittra lokalrivaler Inter. Det italienska storlaget såg även sin 100% start på säsongen 2023/24 abrupt avslutas. Trots det vann de beröm förra säsongen när de nådde semifinal i Champions League, och Stefano Piolis mannar kommer vara exalterade att påbörja sitt nya europeiska äventyr här.

Efter segrar mot Napoli och Tottenham inser Rossoneri vikten av att sätta en tidig standard. Det är dock värt att nämna att AC Milan inte har hållit nollan i sina senaste tre ligamatcher, trots en imponerande 2-1-vinst mot Roma innan landslagsuppehållet.

Lagnyheter

Även om engelska landslagsspelaren Fikayo Tomori var tvungen att avtjäna avstängning i den inhemska ligan under helgen, kommer den före detta Chelsea-försvararen att vara tillbaka fullt ut här. Dock kommer AC Milan att vara utan Ismael Bennacer på grund av en långvarig knäskada.

Portugisiska landslagsspelaren Rafael Leao, som nyligen gjorde ett tröstmål på San Siro och nu har två raka mål i Serie A, kommer att ha en viktig roll att spela på tisdag kväll.

Ac Milan - Newcastle - Champions League

Newcastle

Vad gäller besökarna, lyckades de återvända till vinstspåret i helgen när de besegrade Brentford med 1-0 hemma. Newcastle letar nu efter stabilitet efter att ha gått in i september månads landslagsuppehåll med tre raka förluster. Eddie Howes mannar försöker fortfarande hitta samma nivå som de nådde förra säsongen.

Efter att ha nått topp fyra för första gången på nästan två decennier var det en sagolik historia för det tidigare Bournemouth-laget på båda sidor av vinteruppehållet under VM. Nu har de dock problem med att prestera borta från St. James’ Park. Senast de spelade borta förlorade de chockartat med 3-1 mot Brighton den 2 september. Det är värt att notera att Newcastle har vunnit endast en Premier League-match av sina sex senaste bortamatcher, en svit som sträcker sig tillbaka till den 8 april.

Lagnyheter

Efter att ha återvänt från landslagsuppehållet i september och tvingats nöja sig med en plats på bänken bör den före detta AC Milan-stjärnan Sandro Tonali få en fullständig återkomst mot sitt tidigare lag här. Newcastle kommer dock återigen vara utan 24-åriga Joe Willock som ännu inte har spelat en enda match denna säsong.

Engelska landslagsspelaren Callum Wilson, som gjorde vinnarmålet mot Brentford i helgen och nu har tre Premier League-mål den här säsongen, hoppas kunna behålla sin roll som ledare i Howes anfall.

Viktiga faktorer att beakta

  • AC Milan har haft mål från båda lagen i sina tre senaste Serie A-matcher, inklusive förlusten med 5-1 mot Inter.
  • Newcastle har vunnit endast en av sina senaste sex Premier League-matcher på bortaplan.
  • Newcastle har inte hållit nollan i sina senaste 11 raka Premier League-matcher på bortaplan.
  • Rafael Leao har gjort mål i två raka Serie A-matcher.
  • Samtliga av AC Milans sex senaste Champions League-matcher förra säsongen slutade med färre än 2,5 mål.

Slutsats Medan Newcastle återvände till vinnarspåret i helgen med en hårt kämpad 1-0-seger mot Brentford, kan Howes mannar ställas inför en tuff utmaning här. Trots att AC Milan kom under stor granskning på lördagen när de förlorade med 5-1 mot sina bittra rivaler, så chockade de många genom att nå semifinal i Champions League förra säsongen. Med tanke på att Newcastle har lyckats vinna endast en av sina senaste sex Premier League-matcher på bortaplan, satsar vi på en dubbelseger för hemmalaget på tisdag kväll.

Expekt Banner Bonus
Speldetaljer
Odds: 1.60
Milan - Newcastle
Europa – Champions League
2023-09-18 18:45
Speltips: Milan 1X (dubbelchans)
Stake: 2 Units
Status: Vinst
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.