Speltips Champions League kval: Molde – Galatasaray 23/8

Molde galatasaray champions league kval speltips

Det är dags för final avgörandet i Champions League kvalet och näst på tur är Molde som tar emot Galatasaray. Det är totalt 6 lagen som tar sig vidare till Champions League gruppindelningen. Då får de spela tillsammans med de som direktkvalificerat. Matchen spelas i Aker Stadion i Molde den 23 Augusti.

Molde har ett stark stöd hemma

Sedan säsongens start i Norge har Molde bara förlorat två gånger framför sina fans, och det var i de första omgångarna av den inhemska ligan. Faktum är att det var efter segrar i Norge som HIK och Klaksvik knockades ut i Champions League-kvalet. I sina bortamatcher mot dessa lag förlorade Molde två gånger med en måls skillnad. Det stora nackdelen för norrmännen för tillfället är att de försummar de inhemska ligamatcherna och prioriterar Euro-turneringarna, vilket kan hindra dem från att vinna en plats för nästa år.

Molde galatasaray champions league kval speltips

Galatasaray starka i Europa

Galatasaray började Champions League-kvalet också i den andra omgången, med en skakig 2-2-match mot Zalgiris. Men det turkiska laget höjde sedan nivån och vann utan att släppa in mål i returmatchen i Istanbul, samt två gånger mot Olimpija Ljubljana. I den turkiska Super League började Galatasaray med en mållös match mot Kayserispor och i den andra omgången besegrade de Trabzonspor med 2-0.

Det är värt att notera att de gula-röda är mycket effektiva i försvaret och har inte släppt in mål i fem raka matcher i alla tävlingar. Åtminstone för mig är detta överraskande, eftersom Emin Bayram, som bara är 20 år gammal, tvingas spela i mittförsvaret och bredvid honom på vänsterbacken är Angelinho, som är betydligt mer användbar i anfallet.

Men Okan Buruk har uppenbarligen förberett sitt lag väl och jag förväntar mig att trenden med att hålla nollan fortsätter. Trots deras hemmafördel tror jag inte att Molde är kapabla att segra mot en så klassig motståndare.

Betsson banner bonus post
Speldetaljer
Odds: 1.72
Molde - Galatasaray
Europa - Champions League kval
2023-08-23 21:00
Speltips: Galatasaray Draw No Bet
Stake: 2 Units
Status: Vinst
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.