Speltips: Real Sociedad – Villareal 23/3

Real Sociedad vs Villareal Speltips

Speltips: Real Sociedad – Villareal 23/3

Tredje spelet till fredagen, och det spanska mötet mellan Real Sociedad och Villareal står i fokus. Två defensivt starka lag sett till form och tränarnas strategi. Något tråkig match att vänta med andra ord!

Real Sociedad – Matchinfo

Kvällens hemmalag står stabilt i vanlig ordning på Reale Arena. Med fem raka hemmamatcher utan att släppa in mer än ett mål, och där samtliga slutat med max två mål i matchen totalt. På detta befinner man sig i ett tight spelschema, och risken för att behöva vila viktiga spelare här är stor. Jag tror definitivt att coach Barrenetxea väljer att spara på några krafter här. Gästande Villareal har ett gäng borta ur spel och det ska inte vara några större bekymmer att rulla mycket boll fram till en 1-0/2-0 vinst.

Semifinal i spanska cupen står på schemat nästa vecka, då första mötet avslutades 0-0 mot Mallorca. En match man såklart går all in för. Detta blir alltså tredje mötet mot Mallorca på kort tid, då man lyckades vända underläge till 2-1 vinst på bortaplan mot dem i ligan den 18e februari. Med detta sagt känns det som en målsnål match där Real Sociedad vill driva mycket boll på ett säkert vis. Med det hektiska spelschemat tror jag även att man vilar en del spelare.

Real Sociedad

Villareal – Matchinfo

Villareal har liksom Sociedad på senare tid tagit färre och färre risker i matcherna. Bakåt sett har de visat oväntade styrkor, och släpper in få mål mellan egna stolpar. Detta bortsett från den absolut galna matchen mot Barcelona för några veckor sedan… Problematiken ligger väl i att även om man är duktiga bakåt, verkar inte den offensiva kraften fungera som den ska. Man bränner många lägen och hittar helt enkelt inte helt rätt!

Fem raka utan förlust har man i ryggen, där fyra av dem slutat oavgjort med 0-0 eller 1-1 i resultat. Som tidigare nämnt är fokus mycket på försvaret som gör jobbet väldigt bra. Som gäster här förväntas man inte plocka med sig några poäng, sett till sina starka värdar. Jag har svårt att se Villareal hitta nätet ett antal gånger här.

Villareal

Speltips: Real Sociedad VS Villareal

För att summera detta speltips tror jag att målmarknaden satt sig lite snett här. Två lag som ser till att hålla tätt bakåt, vilket tar fokus från anfallet, kommer förhoppningsvis att leda till få mål i matchen. Kvällens sista speltips hamnar på Under 2.5 mål gjorda i matchen @1.80 hos Unibet! Stort lycka till vid rygg, och kom ihåg att aldrig spela med pengar du ej har råd att förlora.

Speldetaljer
Odds: 1.80
Real Sociedad - Villareal
Spanien - La Liga
2024-02-23 21:00
Speltips: Under 2.5 mål
Stake: 2 Units
Status: Match ej börjat
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.