Speltips: Birmingham City – Blackburn Rovers 13/2

Birmingham vs Blackburn

Birmingham City VS Blackburn Rovers 13/2 – Mål i sikte?

Vi ger oss in i Englands andraliga, Championship, och gräver guldet i målmarknaden i matchen mellan Birmingham – Blackburn! På tisdag kväll smäller det i St Andrew´s Stadium.

Birmingham City

Fyra månader efter att ha befriats från sina åtaganden i Second City kommer John Eustace att leda Blackburn Rovers mot sina tidigare arbetsgivare Birmingham City på tisdagskvällen i Championship.

Blues drogs närmare en otrolig nedflyttningsstrid efter en förlust mot Sheffield Wednesday senast, medan Rovers besegrade Stoke City på Ewood Park.

Birmingham förlängde sin förlustsvit i alla tävlingar till tre matcher i fredagskväll tack vare en 2-0-förlust mot Danny Rohls nedflyttningshotade Sheffield Wednesday, med mål före och efter halvtidsvilan från Cardiff City-lånet Ike Ugbo som säkrade maximala poäng för värdarna på Hillsborough.

Trots att man registrerade över 55 skott i matcherna mot Leicester City, West Bromwich Albion och nämnda Owls, har Blues inte kunnat få bollen att nätas, med spelare som Scott Hogan och Juninho Bacuna som försummade bra chanser att avsluta lagets svårigheter framför målet senast.

Delvis på grund av att Queens Park Rangers har samlat åtta poäng från sina senaste fyra andralagsmatcher, blir Tony Mowbrays lag sakta men säkert indraget i en kamp i botten av Championship, med Second City-klubben för närvarande på 19:e plats, bara tre poäng över Marti Cifuentes’s män i nedflyttningszonen.

Blues – Nedflyttningsrädslor

Blues har ofta förlitat sig på magiska ögonblick för att rädda dem från nedflyttningsrädslor under de senaste åren, och det kanske måste vara fallet en gång till innan klubbens nya amerikanska ägare visar sin finansiella styrka under sommarövergångsfönstret, med det ultimata målet att avancera till Premier League.

Efter att ha börjat Sheffield Wednesday-förlusten på bänken på grund av trötthet förväntas Jay Stansfield återvända till Birmingham XI på tisdagskvällen.

Paik Seung-hos prestation var en sällsynt höjdpunkt från en upplyftande natt på Hillsborough, med den sydkoreanska landslagsspelaren som pressar för sin fullständiga debut. Neil Etheridge kommer att fortsätta mellan stolparna på grund av skadan på John Ruddy, som ansluter sig till Dion Sanderson, Alfie Chang och George Hall på en lista över frånvarande spelare.

Med 11 förluster av sina 16 Championship-bortamatcher, hålls Birmingham flytande i andraligan av en anständig statistik på St Andrew’s, med tisdagens värdar som samlat 21 poäng från 14 hemmamatcher i ligan och förlorat bara tre gånger.

Blackburn Rovers

Blackburn bröt sin åtta matcher långa förlustsvit i Championship med hjälp av tillförordnade tränaren Damien Johnson under lördagseftermiddagen på Ewood Park, där man besegrade Stoke City med 3-1, med Rovers som gjorde all skada under de sensationella 37 minuter av den första halvleken.

Tyrhys Dolan dubblar sitt målsaldo i ligan från två till fyra med ett snabbt dubbelmål, medan divisionens ledande målskytt Sammie Szmodics nätade sitt 17:e mål på 28 matcher i andraligan för att öka trycket på Steven Schumacher som är ansvarig för de formsvaga Potters.

Blackburn förväntas vara utan från Harry Pickering fram till början av mars på grund av en hamstringsskada, med försvararen som saknats i lagets senaste tre matcher.

Eustaces alternativ på bakre delen begränsas ytterligare av frånvaron av Hayden Carter, som också upptar en plats i Rovers medicinska rum på grund av en hamstringsskada.

Blackburn Rovers

Speltips: Birmingham City VS Blackburn Rovers

I och med de båda lagens svaga defensiva förmåga tror vi på mål åt båda hållen under tisdagens möte. Birmingham spelar på hemmaplan och är tillsammans med en hyfsat ny tränare efter katastrof-Rooney ivriga efter en hemmavinst. Bollen ska bara framåt! Blackburn har match efter match visat sig starka framåt, och har skickliga anfallare att arbeta med där. Det råder inga tvivel om att det ska nätas även här. Däremot är försvaret försvagat och är väl i en ordinarie start-elva inte så imponerande heller. I en Bet Builder skapar vi därför spelet Över 2.5 mål + Båda lagen gör mål till ett fint odds på @1.74. 2 Units investeras.

Speldetaljer
Odds: 1.74
Birmingham City - Blackburn Rovers
England - Championship
2024-02-13 20:45
Speltips: Över 2.5 mål + Båda lagen gör mål - Bet Builder
Stake: 2 Units
Status: Förlust
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.