Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt

Bayer Leverkusen vs Eintracht Frankfurt Bundesliga

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt, En viktig match för båda lagen i omgång 15. Bayer Leverkusen måste vinna för att behålla sin ledning över Bayern München. Frankfurt måste få ett resultat för att ha hopp om en topp fyra-placering. Dock är formen, skadorna och hemmafördelen inte på Frankfurts sida. Läs vidare för att se vad vi spelar på i denna match.

Leverkusen är fortfarande obesegrade den här säsongen

Leverkusen har fortfarande inte förlorat en enda match i alla turneringar. I deras senaste match mot Häcken hade de lyxen att vila största delen av sin startelva eftersom de redan var kvalificerade. Det kommer att spela en stor roll, eftersom Bundesliga-ledarna Bayer Leverkusen kommer vara desperata att återvända till vinnande spår när de välkomnar jätte-dödarna Eintracht Frankfurt. Efter två oavgjorda matcher i rad kommer de vara desperata att vinna nu när de spelar hemma.

Hemmalaget har några riktigt imponerande statistik. De har gjort mål i alla sina ligamatcher den här säsongen och har vunnit alla sina hemmamatcher utom den 1-1-matchen mot Dortmund. De skapar näst flest chanser i ligan, efter Bayern, och släpper i genomsnitt in färst stora chanser hemma. Med det sagt har Leverkusen bara hållit nollan i två av sju matcher hemma. Endast Arthur är otillgänglig för denna match.

Jätte-dödarna Frankfurt

Efter att ha besegrat Bayern med 5-1 har folk börjat kalla Frankfurt ”jätte-dödarna”. Det var verkligen ett imponerande resultat, men resultatet berodde mer på att Bayern var dåliga. Eintracht är ett kämpande lag. Deras form i de senaste sju matcherna är 1V-1O-5F i alla turneringar. Bortalaget har bara hållit nollan en gång på bortaplan, men har också misslyckats att göra mål bara en gång. Båda lagen har gjort mål i 5/7 bortamatcher.

Det som oroar Frankfurt är deras skadelista. Ekimbe, Rode, Skhiri, Jakic och Chandler är alla borta från denna match. Chaibi är tveksam på grund av sjukdom, och deras bästa målskytt Marmoush är avstängd på grund av gula kort.

Nyckelstatistik

Det här mötet har aldrig slutat 0-0.
I tio av de senaste 11 Bundesliga-matcherna mellan Leverkusen och Frankfurt har det gjorts över 2,5 mål.
Leverkusen har gjort 39 mål den här säsongen.
Det har gjorts över 2,5 mål i 12/14 matcher med Leverkusen.
Frankfurts senaste sju ligamatcher har sett över 2,5 mål göras.
Frankfurt har förlorat fem av sina senaste sju matcher i alla turneringar.

Speltips – Bayer Leverkusen vs Eintracht Frankfurt

Vi tror att Bayer Leverkusen vill återvända till vinnande spår i ligan. En match mot ett skadedrabbat Frankfurt skulle vara perfekt för detta. Med så många skador och dålig form tror vi att Bayer kommer att vinna detta med lätthet. Därför spelar vi Leverkusen med handikapp -1,5 på Bethard till odds av 1,88.

Bethard Sport bonus 980x240
Speldetaljer
Odds: 1.88
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt
Tyskland – Bundesliga
2023-12-17 17:30
Speltips: Leverkusen -1.5 Handicap
Stake: 5 Units
Status: Match ej börjat
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.