Speltips: Wolfsburg vs Bayer Leverkusen 21/10

Bundesliga Wolfsburg vs Bayer Leverkusen speltips

Wolfsburg vs Bayer Leverkusen

Ännu ett landskampsuppehåll är över och de högsta ligorna är tillbaka. Vi har hittat ett vackert spel för lördag; Wolfsburg vs Bayer Leverkusen. Leverkusen leder för närvarande Bundesliga, och för att leda ligan efter omgång 8 måste de vinna mot ett instabilt Wolfsburg-lag. Vi tror att de kommer att göra det.

Wolfsburg har haft en bra start

Wolfsburg ligger just nu på 7. plats med 12 poäng, vilket är en hygglig plats för dem. De har vunnit tre av de sex senaste matcherna, växlande mellan vinster och förluster i dessa matcher. Alla tre hemmamatcherna har vunnits och alla tre bortamatcherna förlorade. De har också ett imponerande rekord på hemmaplan, vann alla tre matcherna och en målskillnad på 6 gjorda mål och 1 insläppta.

Deras skyttekung Jonas Wind (sju mål) har spelat en stor roll i alla deras vinster. Ur ett xG-perspektiv presterar de enligt sina xG- och xGA-nummer. De har bara släppt in ett mål på hemmaplan den här säsongen och gör i snitt två gjorda mål per hemmamatch.

Är Xabi’s Leverkusen på väg mot titeln?

Ända sedan Xabi Alonso blev Leverkusens manager har de spelat fantastisk fotboll och fått resultat. De ligger i toppen av sin liga och har vunnit alla sina matcher den här säsongen utom 2-2 oavgjort mot Bayern München borta. Dessutom har de gjort minst tre mål på alla sina vinster i Bundesliga. i xG och xGA överpresterar de något, vilket tyder på att de har några bra avslutare i sin trupp.

De har också i snitt ett xG på 2,05 per match, vilket är näst bäst i ligan efter Bayern. Till skillnad från Wolfsburg som är mycket beroende av mål från Wind den här säsongen, har Leverkusen flera målskyttar; Boniface (7), Hofmann (4), Grimaldo (2, båda från frispark), Palacios (2), Frimpong (2), Tah (2) med flera.

Bundesliga Wolfsburg vs Bayer Leverkusen speltips

Jämförelse och skador

Wolsburg har sin huvudmålvakt Casteels osäker inför denna match, liksom Rogerio och Jenz (båda försvararna). Leverkusens Tapsoba (försvarare) är osäker på denna match på grund av skada.

Wolfsburg verkar vara väldigt beroende av Jonas Wind den här säsongen, medan Leverkusen har flera alternativ när de anfaller. Data vi har sett visar att Wolfsburg kämpar på kanterna, medan Leverkusen briljerar på kanterna. Detta kan bli avgörande i den här matchen. Wolfsburg har gjort mål i alla sina matcher utom bortamatchen mot Dortmund.

Leverkusen har gjort mål i alla sina matcher. Wolfsburg har bara mött ett topplag den här säsongen (Dortmund) och förlorat mot dem. Leverkusen mötte Bayern Munchen borta, och fick ett starkt oavgjort resultat, och vann mot Leipzig på hemmaplan. Det känns som att Leverkusen spelar utan rädsla för tillfället.

Nyckelstatistik

  1. Wolfsburg har vunnit sina tre första hemmamatcher. De har aldrig vunnit sina fyra första hemmamatcher i Bundesliga under en ny säsong.
  2. Wolfsburg är obesegrade i de senaste 9/10 hemmamatcherna genom alla tävlingar
  3. Wolfsburg har gjort minst två mål i alla sina hemmamatcher
  4. Leverkusen har inte förlorat på sina senaste 10 matcher i alla tävlingar
  5. I sina senaste 30 matcher är Leverkusen obesegrade i 27 möten
  6. Bayer Leverkusen har hållit nollan mot VfL Wolfsburg i sina senaste 5 bortamöten i Bundesliga och vunnit tre av dem.
  7. Bayer Leverkusen har vunnit bara 1/7 matcher mot VfL Wolfsburg i alla tävlingar
  8. Bayer Leverkusens senaste 12 matcher i alla tävlingar har sett över 2,5 mål
  9. I sina 10 matcher i alla tävlingar har Leverkusen lyckats göra 2+ mål

Sammanfattning

Detta är ett intressant spel. Statistiken visar att den här matchen kommer att ha minst över 2,5 mål. Det är två bra lag som ställs mot varandra. Wolfsburg har vissa defensiva osäkerheter och verkar väldigt beroende av Wind i anfallet. Leverkusen verkar solid, oavsett vem de möter. De har också flera spelare som bidrar i attacken. Xabi Alonso har byggt ett starkt lag som just nu utmanar Bayern München om titeln.

För att vinna titeln måste du vinna dessa svåra bortamatcher. Vi tror att Leverkusen kommer att vinna den här matchen och att nyvärvningen Victor Boniface kommer att hjälpa till med det. Ett odds på 1,9 för en rak vinst ger högt värde. Därför kommer Bayer Leverkusen att vinna vara vårt spel med 5/10 units.

Få 500 kr gratisspel på LeoVegas

LeoVegas Banner bonus

Hämta 100kr på Leovegas eller ta en titt bland våra andra bonusar!

Speldetaljer
Odds: 1.90
Wolfsburg - Bayer Leverkusen
Bundesliga
2023-10-21 15:30
Speltips: Leverkusen rak vinst
Stake: 5 Units
Status: Match ej börjat
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.