Speltips: West Ham vs. Manchester City – Premier League 16/9

West Ham - Manchester City - Premier League

West Ham i god form

West Ham kan ha gjort riktig historia förra säsongen när de kröntes till Europa Conference League-mästare, men dom hade definitivt problem med sin stabilitet i ligan. Mitt i en chockartad strid för att undvika nedflyttning och bara med poäng över mållinjen, verkade det som om David Moyes hade enormt mycket press på sina axlar.

Men när de gick in i september-uppehållet med en välförtjänt 2-1-seger borta mot Premier League-nykomlingarna Luton, har den tidigare Manchester United-tränaren sett sitt lag komma tillbaka starkt den här säsongen. Genom att sätta ned en riktig avsiktsförklaring förra månaden när de landade två raka 3-1-segrar mot Chelsea och Brighton, bör Moyes’ mannar vara glada över att återvända till Premier League-action den här helgen. Med 10 poäng på sina fyra inledande ligamatcher kommer Hammers att vara desperata att skapa en tungviktig överraskning på lördag eftermiddag.

Laginformation

Efter att ha gjort en andra halvlek debut borta mot Luton tidigare i månaden efter en övergång värd £38 miljoner från holländska storklubben Ajax, kan Mohamed Kudus få en fullständig start i Premier League på lördag eftermiddag.

Redan med tre Premier League-mål kommer den engelska landslagsmannen Jarrod Bowen än en gång att leda Moyes anfall bredvid Michail Antonio. Cementerande sin plats som Hammers’ nummer ett målvakt den här säsongen kommer den före detta PSG-målvakten Alphonse Areola att starta mellan stolparna här.

West Ham - Manchester City - Premier League

Manchester City i toppform

När de gick in i september-uppehållet med en rutinmässig 5-1-seger hemma mot Fulham, njuter Manchester City än en gång av en Premier League-magi. Efter att ha gjort historia i juni genom att bli den första engelska klubben sedan 1999 att krönas till trippelmästare, kommer Pep Guardiolas superstjärniga trupp helt enkelt att försöka lägga fram en annan markör i östra London.

Med fyra segrar på lika många Premier League-matcher den här säsongen och som den enda toppklubben som kan skryta med en 100% start på säsongen 2023/24, har den tidigare Barcelona-tränaren verkligen sett sitt lag komma flygande ur startblocken. När de inledde säsongen 2023/24 med en 3-0-seger borta mot Burnley, är det ingen hemlighet att Sky Blues tippas som en stark konkurrent för att göra ännu mer Premier League-historia den här säsongen. Med 11 mål redan gjorda på sin fyra matcher långa vinstsvit, kommer City att hoppas på att utöka sin ledning över förföljartruppen här.

Laginformation

Efter att ha säkrat en andra halvlekshattrick mot Fulham innan uppehållet, kommer anfallstalangen Erling Haaland att leda Guardiolas anfall på lördag eftermiddag.

Både Kevin De Bruyne och John Stones är fortfarande skadade och kommer inte att resa med Manchester City till London Stadium. Men efter att ha gjort sin fullständiga debut för City mot Fulham den 2 september, kommer sommarvärvningen och belgiska landslagsmannen Jeremy Doku förhoppningsvis att behålla sin plats här.

Viktiga faktorer att beakta

  • När de senast möttes den 3 maj vann Manchester City med 3-0 på hemmaplan.
  • Likaså är de försvarande Premier League-mästarna obesegrade i de senaste 14 toppmötena mot lördagens värdar.
  • Guardiolas mannar har inte lidit en enda förlust i Premier League i östra London sedan långt tillbaka i oktober 2014.
  • Hammers är obesegrade i sina fyra inledande Premier League-matcher den här säsongen – en svit som har gett dem 10 poäng.
  • Fortsättande från förra säsongen har West Ham förlorat bara två av sina senaste 11 Premier League-matcher på hemmaplan.

Sammanfattning

Medan West Ham kan ha fortsatt att lysa innan september-uppehållet, vet de att de står inför en tung utmaning här. Med Manchester City som har vunnit alla sina fyra inledande Premier League-matcher är Guardiolas mannar också den enda toppklubben som har en 100% start på säsongen 2023/24. Dessutom, tillsammans med en 3-0-seger när de välkomnade lördagens värdar till Etihad den 3 maj, bör det också noteras att de regerande Premier League-mästarna inte har lidit någon förlust i Premier League på London Stadium sedan oktober 2014.


Få 500 kr gratisspel på LeoVegas

LeoVegas Banner bonus

Speldetaljer
Odds: 1.66
West Ham – Manchester City
England – Premier League
2023-09-16 16:00
Speltips: Manchester City -0.75
Stake: 2 Units
Status: Match ej börjat
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.