Speltips: Tottenham vs. Sheffield United – Premier League

Tottenham Hotspurs vs Sheffield United - Premier League

Tottenham i toppform

Tottenham har fått en stark start på säsongen och har kommit tillbaka starkt efter förra säsongens besvikelse. Under ledning av den nya tränaren Ange Postecoglou har Spurs fått beröm för sina tidiga insatser. Senast sågs de gå in i september-uppehållet med en actionfylld 5-2-seger borta mot Premier League-nykomlingen Burnley.

Med sikte på att säkra en plats i Champions League den här säsongen återvänder Tottenham till spel på lördag eftermiddag på andra plats i tabellen. Med 10 poäng på sina fyra inledande Premier League-matcher har Tottenham också snabbt fått rykte om sig för sina målrika prestationer i anfallet. Med sin imponerande start, inklusive en 2-0-seger mot Manchester United den 19 augusti, kommer Spurs vara självsäkra inför att lägga fram en ny markör här.

Laginformation

Efter att ha gjort ett hattrick mot Burnley före uppehållet kommer den nya lagkaptenen Son Heung-min att leda Tottenhams anfall här. Likaså, fortsätter att lysa sedan han anslöt från Leicester i sommar, kommer den engelska landslagsmannen James Maddison också att ha en viktig roll att spela på lördag eftermiddag.

Dock, fortfarande med en långvarig knäskada och ännu inte har gjort en enda Premier League-match den här säsongen, kommer Spurs återigen att vara utan 26-åriga Rodrigo Bentancur den här helgen.

Tottenham Hotspurs vs Sheffield United - Premier League

Sheffield United i tuff situation

Medan Sheffield United kanske chockade många förra säsongen när de stormade tillbaka till Premier League, är det ingen hemlighet att Paul Heckingbottoms lag ses som en stark degraderingskandidat den här säsongen. Trots att Blades tog sitt första poäng på näsan av september-uppehållet när de spelade oavgjort 2-2 mot Everton, är det enkelt att förstå att tränaren kommer att vara medveten om att hans trupp står inför en tuff utmaning här.

De kom under intensiv granskning den 30 augusti när de åkte ur EFL Cup mot League One-klubben Lincoln. United bör också vara oroliga för sitt senaste besök i norra London. De förlorade med 4-0 när de besökte Tottenham Hotspur Stadium i maj 2021, så det är ingen överraskning att Heckingbottoms män ses som klara underdogs på lördag eftermiddag.

Laginformation

21-årige Cameron Archer, som gjorde sin första start efter att ha flyttat från Aston Villa i sommar och målade, förväntas leda Sheffield Uniteds anfall här. Den engelska U21-landslagsmannen bör ha sällskap i anfallet av före detta Swansea-anfallaren Ollie McBurnie.

Blades kommer dock att resa till norra London utan spelare som Daniel Jebbison, John Fleck, Ben Osborn och den tidigare Liverpool-talangen Rhian Brewster den här helgen.

Viktiga faktorer att beakta

  • När Tottenham senast välkomnade Sheffield United till norra London i maj 2021, vann hemmalaget med 4-0.
  • Spurs har samlat 10 poäng från sina fyra inledande Premier League-matcher den här säsongen.
  • Lilywhites har också noterat 11 mål i sina första fyra Premier League-matcher.
  • Sheffield United har bara samlat ett enda Premier League-poäng från sina första fyra försök.
  • Engelska landslagsmannen James Maddison har noterat två mål på sina första fyra Premier League-matcher.

Sammanfattning

Efter en imponerande start på säsongen och en stark seger mot Burnley innan uppehållet, kommer Tottenham att försöka fortsätta från där de slutade tidigare i månaden. Med 10 poäng från sina fyra inledande Premier League-matcher är Spurs också exalterade över att återvända till norra London. Efter sin senaste seger mot Manchester United, kommer Postecoglous män att vara ivriga att dra nytta av möjligheten denna helg.


Expekt Banner Bonus
Speldetaljer
Odds: 1.67
Tottenham – Sheffield United
England – Premier League
2023-09-16 16:00
Speltips: Tottenham Vinst
Stake: 2 Units
Status: Vinst
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.