Speltips: UC Dublin – Drogheda United

Drogheda Dublin

Drogheda United kommer att försöka ta sig bort från farozonen i League of Ireland Premier Division när de reser till bottenlaget University College Dublin på fredag.

Ett svår motstånd för bottenlaget

Medan hemmalaget har förlorat sina senaste två ligamatcher med ett sammanlagt resultat på 11-0, försöker besökarna undvika en fjärde raka match utan seger.

Efter att ha undkommit nedflyttning förra säsongen är UCD:s förhoppningar om att undkomma nedflyttning den här gången minimala, för att inte säga obefintliga, då de för närvarande ligger 14 poäng efter säkerhetsgränsen i Premier Division.

Droghedas statistik

Endast nio poäng har samlats in från 23 matcher av Andrew Mylers lag, som drabbades av sin 18:e ligaförlust för säsongen hemma mot Shelbourne förra veckan.

Sju dagar efter att ha blivit överkörda med 7-0 av St Patrick’s Athletic blev UCD tungt besegrade med 4-0 mot the Shels, och släppte in minst fyra mål för sjunde gången den här säsongen.

UCD har haft svårt i de senaste hemmamötena med Drogheda och har bara vunnit en av sina nio senaste möten på UCD Bowl – en 2-1-seger på hemmaplan i oktober 2022. Men båda deras två ligasegrar den här säsongen mot Cork City och Sligo Rovers har ägt rum på hemmaplan, vilket bådar gott inför fredagens möte.

Drogheda har motivationen för att prestera bättre

Drogheda följde å andra sidan upp en 1-1-match borta mot Cork City med en mållös match hemma mot ligaledarna och regerande mästarna Shamrock Rovers förra veckan.

Inför 2 284 supportrar – deras största hemmapublik på fyra år – höll Drogs fast vid en hårt förtjänt poäng genom tufft försvarsspel för att förhindra att något av de 16 skotten från gästerna resulterade i mål.

Efter att ha slutat åtta i Premier Division förra säsongen befinner sig Kevin Dohertys lag på samma position efter 23 matcher den här säsongen, och en seger på fredag skulle se dem fem poäng före Cork på nionde plats i nedflyttningsstriden.

Endast seger som står på tur nu

Drogheda har bara vunnit två av sina åtta senaste bortamatcher, men de kommer att vara självsäkra inför mötet mot UCD eftersom de redan besegrade dem den här säsongen med 3-1 på deras hemmaplan i maj.

Expekt Banner Bonus
Speldetaljer
Odds: 1.90
UC Dublin - Drogheada United
Irland - Premier Division
2023-07-14 20:45
Speltips: -1.5 Drogheda Asian Lines
Stake: 2 av 5 Units
Status: Förlust
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.