Speltips: IF Elfsborg – IFK Göteborg 16/7 Allsvenskan

IF Elfsborg Allsvenskan IFK Göteborg

Elfsborg har verkligen imponerat under säsongen och befinner sig i toppen av Allsvenskan. Laget har visat upp en imponerande form och är för närvarande delad förstaplats i tabellen tillsammans med Häcken. Trots att de har spelat två matcher mindre än sina konkurrenter, har Elfsborg lyckats ta 4 segrar och 1 oavgjord på hemmaplan. Med en målskillnad på 19-4 på hemmaplan är det tydligt att laget har en stark offensiv.

Elfsborg på hemmaplan

Senast mötte Elfsborg Kalmar på bortaplan och vann med 0-4. Att Kalmar drog på sig ett rött kort i första halvlek gjorde det till en väldigt enkel match att stänga. Med 4 extra mål till målskillnaden kunde man lägga sig på delad förstaplats med Häcken och står idag på +24 mål gjorda.

Göteborg å andra sidan har haft det tufft denna säsong. Laget befinner sig näst sist i tabellen och har inte vunnit en enda match på sina åtta senaste försök. På bortaplan har Göteborg en svag målskillnad på 3-11, vilket visar på deras svårigheter att prestera på främmande mark.

Senast mötte Göteborg Varberg hemma och förlorade med 1-2. Det var ännu en besvikelse för laget och det verkar som att de har svårt att hitta formen. Motståndet blir ännu tuffare när de nu möter ett Elfsborg som inte har förlorat på 14 matcher.

En allsvensk strid

Med tanke på de båda lagens formkurvor och senaste resultat är det svårt att se något annat än en seger för Elfsborg i denna match. Mitt speltips blir därför Elfsborg-1.25 asian handicap. Det innebär att om Elfsborg vinner med två mål eller mer, vinner vi vårt spel. Oddset för detta spel ligger på 1.71.

Sammanfattningsvis är Elfsborg det klart bättre laget inför mötet med Göteborg. Med en stark form och ett imponerande hemmaspel har Elfsborg alla förutsättningar att ta tre poäng i denna match. Mitt speltips blir därför att satsa 4 av 5 units på Elfsborg-1.25 asian handicap.

Expekt Banner Bonus
Speldetaljer
Odds: 1.71
Elfsborg - IFK Göteborg
Sverige - Allsvenskan
2023-07-16 15:00
Speltips: Elfsborg -1.25 asian handicap
Stake: 4 / 5 Units
Status: Förlust
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.