Speltips Champions League: Arsenal vs PSV 20/9

Arsenal - PSV - Champions League

Arsenal vs PSV

Detta är Arsenals första säsong tillbaka i Champions League sedan 2016-17. Det tog ett tag att komma tillbaka, men de klarade det. Förra året var de i Europa league och förlorade bara mot ett lag – PSV. Det holländska laget vann med 2-0 hemma vid det tillfället, men de har inte vunnit någon av sina tidigare fyra bortamatcher på Gunners.

Arsenal obesegrade

Arsenal har ännu inte smakat nederlag den här säsongen. Deras vinst mot Everton med matchens enda mål tog dem till fyran i Premier League, två poäng bakom ledande Manchester City. Säsongen började med att de slog City på straffar för att vinna Community Shield. Deras goda form har fortsatt i Premier League med fyra vinster av fem den här säsongen.

De enda poängen som tappades var när de hölls hemma av Fulham. Vinster har kommit mot Nottingham Forest, Crystal Palace, Manchester United och Everton. Under 90 minuters hemmaform har Arsenal bara förlorat en av sina senaste 11 matcher. Båda deras hemmamatcher den här säsongen har vunnits med fem gjorda mål. Dessa två klubbar möttes i förra säsongens Europa League. Arsenal vann med 1-0 hemma men förlorade den omvända matchen med 2-0.

Arsenal - PSV - Champions League

PSV i form

PSV Eindhoven är i Champions Leagues gruppspel för första gången sedan säsongen 2018-19. De var tvungna att ta sig förbi Sturm Graz och Glasgow Rangers för att kvalificera sig, vinna tre och oavgjort en av sina fyra matcher. ’The Lightbulbs’ har fått en lysande start på den nya holländska Eredivisie-säsongen och vunnit alla fyra matcherna.

Det har tagit dem till toppen av tabellen men bara på målskillnad från AZ och Twente. I helgen stod Nijmegen med 4-0 hemma vilket gjorde det till 13 gjorda mål med bara ett insläppt. Var och en av deras senaste åtta tävlingsmatcher som de röda och vita har sett dem göra mål minst två gånger. I Champions League har PSV bara vunnit en av sina fem senaste bortamatcher och bara hållit nollan under de senaste 15 spelade.

Skador

Arsenal kommer att vara utan Thomas Party den här matchen. Jurrian Timber är också på sidlinjen för Gunners. Inga nya skador har rapporterats efter 1-0-vinsten mot Everton i söndags. PSV har en del skadeproblem inför denna Champions League-match. Jordan Teze, Frederick Oppegard, Armando Obispo och Mauro Junior kommer inte att spela i denna match.

Nyckelord

  1. Arsenal är obesegrade den här säsongen.
  2. Arsenal har vunnit fyra av sina fem Premier League-matcher den här säsongen.
  3. PSV har bara vunnit fem av sina senaste 11 europeiska bortamatcher.
  4. Arsenal har aldrig förlorat hemma mot PSV.
  5. PSV har bara vunnit en av sina fem senaste bortamatcher i Champions League.

Sammanfattning

Arsenal tar sig an PSV i Champions League. Båda klubbarna har gjort en bra start på den nya säsongen, även om det förmodligen är Arsenal som har haft den tuffare matchlistan. Deras hemmaform är stark och det visade sig även förra säsongen när de slog PSV i Europa League. Besökarna har inte det bästa av europeiska bortarekord och kämpar för att hålla nollan. Vår Arsenal v PSV Eindhoven förutsägelse är ett asiatiskt handikapp -1 för Arsenal.

Expekt Banner Bonus
Speldetaljer
Odds: 1.65
Arsenal - PSV
Europa - Champions League
2023-09-20 21:00
Speltips: Arsenal -1 Asian Line
Stake: 4 Units
Status: Vinst
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.