Championship: Sheffield Wednesday – Southampton 4/8

championship-sheffield wednesday-Southampton

Det är äntligen dags för den mest underhållande ligan i världen att dra igång, men det är även den svåraste ligan. Det är Englands Championship. Först ut har vi en spännande match mellan Sheffield Wednesday och Southampton på Hillsborough. Båda lagen har sina egna förutsättningar inför säsongen och det kommer att bli en intressant match att följa.

Sheffield Wednesday tog sig upp till Championship

Sheffield Wednesday avslutade förra säsongen i League One på en imponerande tredjeplats. De samlade ihop hela 96 poäng på 46 matcher och hade en imponerande målskillnad på 81-37. Deras tredjeplats gav dem möjligheten att delta i playoffs för att ta sig upp till Championship. De besegrade både Peterborough och Barnsley och säkrade därmed sin plats i den engelska andraligan. Det är tydligt att Sheffield Wednesday är ett kapabelt lag som hör hemma i en högre division.

championship-sheffield wednesday-Southampton

Southampton kunde inte hålla ut i Premier League

Å andra sidan har Southampton haft en tuff tid efter att ha återvänt från Premier League till Championship. Förra säsongen hade de en svag insats och hamnade sist i tabellen, vilket innebar att de åkte ur högstaligan efter 11 år. Trots detta förväntas Southampton vara ett starkt lag i Championship och deras motivation att ta sig tillbaka till Premier League kommer att vara hög. Hittills har de lyckats behålla många av sina bästa spelare, vilket kommer att vara till deras fördel.

Ett svårt möte med lika förutsättningar

När det gäller detta möte är det svårt att förutspå resultatet. Ett oavgjort resultat verkar vara en möjlighet, men favoritskapet ligger definitivt hos Southampton. Med deras erfarenhet från Premier League och en stark trupp förväntas de vara det bättre laget i denna match. Det är dock viktigt att komma ihåg att allt kan hända i fotboll och Sheffield Wednesday kommer säkert att kämpa hårt för att visa att de förtjänar att vara i samma division som Southampton.

Det är alltid spännande när en ny säsong börjar och det är svårt att förutspå hur lagen kommer att prestera. Men med tanke på de senaste resultaten och lagens styrkor och svagheter tror jag att Southampton har bättre förutsättningar att vinna denna match. Det kommer att bli en tuff och intensiv match och jag ser fram emot att se hur det kommer att utvecklas.

GGBet Banner bonus
Speldetaljer
Odds: 1.77
Sheffield Wednesday - Southampton
England - Championship
2023-08-04 21:00
Speltips: Southampton 0.0 Asian Line
Stake: 2 Units
Status: Vinst
Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.