Nyhet: Messi har gått till Miami FC – Senaste nytt

Inter Miami FC Messi MLS

Vad är egentligen sanningen om varför Messi valde att ta sig till ett lag som Miami? Ett lag som bara funnits i 6 år.

Här är messis egna ord om varför han vill spela i MLS:

Den nordamerikanska franchisen, grundad 2018 och som stoltserar med David Beckham som en av ägarna, har varit intresserad av den argentinska stjärnan under en tid. Nu, nästan exakt ett år innan USA står värd för Copa América och tre år innan de arrangerar VM 2026 tillsammans med Kanada och Mexiko, kommer Messi att tillbringa de kommande fyra åren i MLS. Han förklarade varför en drömåterkomst till Barcelona aldrig skulle bli av.

Messi World Cup Winner

“Jag var verkligen angelägen om att återvända till Barcelona, jag var entusiastisk över det och hoppades att det skulle kunna hända, men å andra sidan, efter allt jag hade gått igenom – och hur jag lämnade klubben, ville jag inte vara i en situation som den igen. Jag väntade för att se vad som kunde hända och lämnade min framtid i andras händer, så att säga. Jag ville fatta mitt eget beslut, baserat på vad som var bäst för mig och min familj.

Även om LaLiga skulle ha accepterat allt och allt var på plats för att jag skulle återvända, fanns det fortfarande så många andra saker som behövde falla på plats. Jag hörde att Barça skulle ha behövt sälja spelare eller minska deras löner och ärligt talat var det inte något jag ville att skulle hända – jag ville inte vara ansvarig för något sådant bara för min egen vinning”, sa Messi med avseende på sitt beslut att inte återvända till Barcelona…

Messi öppnar upp om svårigheten att lämna Barcelona 2021

“Jag har anklagats för mycket saker som inte har varit sanna under min karriär i Barcelona och jag var lite trött på det, jag ville inte gå igenom allt det igen. När tiden kom när jag var tvungen att lämna, hade LaLiga kommit överens om att klubben skulle registrera mig, men i slutändan blev det inte så. Jag var rädd att samma sak skulle hända och att jag skulle bli lämnad i sticket. Så var det när jag var tvungen att komma hit till Paris och bo på hotell med min familj under lång tid, medan mina barn var tvungna att gå i skolan medan vi satt instängda på ett hotell… Jag ville fatta mitt eget beslut och det var delvis därför jag beslutade att inte återvända till Barça. Jag skulle ha varit glad om det hade varit möjligt, men det var det inte”, fortsatte han.

Sannningen bakom valet

Han gav detaljer om de samtal han haft med Joan Laporta och Xavi: “Sanningen är att jag inte riktigt pratade så mycket med presidenten (Laporta) – kanske en eller två gånger högst. Med Xavi fanns det mycket dialog, särskilt efter att klubben planerade att ta tillbaka mig. Vi pratade om möjligheten att jag skulle återvända. Vi var båda hoppfulla om att det skulle kunna hända, vi diskuterade om det verkligen var det vi ville, om det skulle vara bra för laget och för honom, och vi höll kontakten”.

Messi utvecklade hur smärtsamt det var för honom att lämna Barcelona för två år sedan, vilket gjorde honom försiktig inför en andra period på Camp Nou: “Jag förklarade nyligen att jag verkligen inte ville gå igenom allt det där igen. Det var en riktigt mörk stund i mitt liv.

Vi hade samma spänning som vi alltid hade i början av varje säsong, att komma tillbaka till träningen med barnen på deras skolor och med deras rutiner. Men när allt var klart att skrivas under, från en dag till en annan, vändes allt upp och ner och det fanns ingenting jag kunde göra. Jag fick höra att det inte var möjligt och att jag var tvungen att lämna klubben. Jag var tvungen att agera snabbt och hitta en annan klubb, fatta ett beslut under press och sedan gå igenom allt vi gick igenom. Det var tufft”.

Finns det ånger kvar i Messi’s val?

Han tillade att han uppskattar Barcelonas önskan att återigen signera honom: “För att vara helt ärlig vet jag inte om de gjorde allt möjligt eller inte. Allt jag vet är vad jag pratade om med Xavi… Enligt vissa personer hade de fått tillstånd från LaLiga att gå vidare med det. Men som jag sa handlade det inte bara om det. Det fanns många andra saker som behövde tänkas på och ordnas. Klubben, som det ser ut nu, var inte i en position att garantera 100% att jag kunde återvända. Jag förstår fullständigt det, med tanke på klubbens situation. Det är i stort sett det”.

Här kan ni läsa om varför Messi buades ut i sista matchen i PSG

Ekonomi inget problem för Messi

Den argentinska stjärnan betonade att det inte fanns några ekonomiska problem mellan honom och Barcelona som hindrade hans återkomst: “Den ekonomiska sidan var aldrig ett problem för mig eller ett hinder. Vi kom inte ens till att diskutera kontraktet. Det fanns ett förslag, men inget konkret, skrivet eller signerat, eftersom det inte fanns något avtal där och vi visste inte om det skulle finnas ett eller inte. Avsikten fanns där, men vi kunde inte ta det vidare och vi diskuterade inte heller pengar. Om det hade handlat om pengar skulle jag ha gått till Saudiarabien eller någon annanstans. Det verkade som otroligt mycket pengar för mig och jag bestämde mig för att prova någon annanstans och inte för pengarna”, avslutade han.

Läs våra andra nyheter här

En tanke om “Nyhet: Messi har gått till Miami FC – Senaste nytt

  1. Pingback: Nyhet: Vann rätt lag Champions League? - SpeltipsProffs.se

Comments are closed.

Vi använder cookies på den här sidan för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda speltipsproffs.se lämnar du ditt samtycke till det.